840 gazeteci koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

840 gazeteci koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi
Güncelleme:

Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde olan sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign (PEC), tarafından açıklanan verilere göre koronavirüs salgınında bugüne kadar dünya genelinde en az 840, Türkiye'de de 21 gazeteci yaşamını yitirdi.

Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde olan sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign (PEC), tarafından açıklanan verilere göre, korona virüs salgınının başından bu yana geçen 1 yıllık süre içinde günde ortalama ikiden fazla gazeteci korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Salgının başladığı tarihten bu yana dünya genelinde en az 840, Türkiye’de ise 21 gazeteci korona virüsten hayatını kaybetti.

Koronanın ortaya çıktığı tarihten bu yana en çok gazeteci ölümü 458 ile Latin Amerika ülkelerinde yaşandı.

Asya'da 17 ülkede 151, Avrupa'da 16 ülkede 147, Kuzey Amerika'da 2 ülkede 45 ve Afrika'da 15 ülkede 39 gazeteci korona virüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

Peru'da 108, Brezilya'da 102, Meksika'da 87, Hindistan'da 56 ve İtalya'da ise 46 gazeteci hayatını kaybetti.

'BAZI ÜLKELER RAPORLAMADI'

Öte yandan, PEC, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana medyada yaşanan en yüksek kayıpların korona virüs salgını sebebiyle meydana geldiğini belirtti.

PEC, açıklamasında bazı ülkelerin gazetecilerin ölümlerini raporlamadığı ya da yaşamını yitiren gazetecilere test yapılmadığı için gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu ve gazetecilerin ölümlerine ilişkin istatistiklerin yanıltıcı olabileceği konusunda uyardı.