Adem Ljajic Beşiktaş için geliyor !

Adem Ljajic Beşiktaş için geliyor !
Güncelleme:

Beşiktaş'ın anlaşma sağladığı iddia edilen Adem Ljajic, hava alanında menajeriyle bir fotoğraf paylaşarak Beşiktaş'ı etiketledi.

Talisca’nın ayrılışının ardından 10 numara arayışına giren Beşiktaş Sırp oyuncu Adem Ljajic transferinde mutlu sona çok yakın…

Sırp oyuncunun kiralanması konusunda Torino ile bir süredir görüşme halinde olan Beşiktaş’ın transferin son gününde İtalyan ekibi ile anlaşmaya vardığı ifade edildi.

Haberin ardından Adem Ljajic ve menajeri Meris Dolovac’in havaalanından yaptığı İstanbul ve Beşiktaş paylaşımları heyecan yarattı. Yıldız oyuncunun İstanbul’a gelmek üzere yola çıktığı ve sağlık kontrollerinin ardından Beşiktaş’a imza atacağı öğrenildi.

SATIN ALMA OPSİYONU 6.5 MİLYON EURO

Beşiktaş Torino’ya 1 yıllık kiralama bedeli olarak 1 milyon 250 bin Euro, oyuncuya ise 2 milyon 250 bin Euro garanti ücret ödeyecek. Siyah beyazlıların Ljajic’i bonservisiyle satın almak için opsiyon olarak 6.5 milyon Euro daha ödemesi gerekecek. Edinilen bilgilere göre Beşiktaş’ın zorunlu olarak opsiyonu kullanması için belli şartların oluşması gerekiyor. Beşiktaş sezonu ilk üçte bitirirse ve Adem Ljajic 20 resmi maçta en az 45 dakika forma giyerse opsiyon otomatik olarak devreye girecek.

Adem Ljajic Beşiktaş için geliyor ! - Resim : 1 

Adem Ljajic Beşiktaş için geliyor ! - Resim : 2

Satın alma opsiyonu ile birlikte 26 yaşındaki oyuncuyu 1 yıl kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş öğleden sonra İstanbul’da olması beklenen Ljajic ile sözleşme imzalayacak.

Saat 12.45’te İstanbul’a inmesi beklenen Adem Ljajic, sosyal medya hesabından üzerinde siyah-beyazlı formanın bulunduğu bir fotoğraf paylaştı.

Adem Ljajic Beşiktaş için geliyor ! - Resim : 3

ADEM LJAJIC KİMDİR?

Adem Ljajic, futbola ilk olarak 1998'de Josanica takımının alt yapısında başladı. Burada 7 sene kalan futbolcu, 2005 yılında ülkesinin köklü kulübü olan Partizan'ın altyapısına transfer oldu. Adem Ljajic, 2008 yılında gösterdiği performans sebebiyle as takıma yükseldi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlayan Sırp futbolcu, 2 sezon boyunca 38 maçta forma giyip 9 gol attı. Partizan formasıyla yıldızını parlatan Adem Ljajic, 2010 yılında 6.8 milyon Euro karşılığında Fiorentina'ya transfer oldu.

Mor menekşelerde 3 sezon boyunca forma terletti ve bu süre içerisinde takımda değişilmez futbolculardan biri oldu. Toplamda 78 maça çıkıp 15 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2013 yılında 12 milyon Euro karşılığında ligin bir başka güçlü ekibi Roma'ya transfer oldu.

Roma ile ilk sezonunda 30 maça çıkıp 6 gol atan Ljajic, ikinci sezonunda 44 maçta sahne alıp 9 gol attı. 2015-2016 sezonunda ise Inter'e kiralık olarak gönderildi. Ljajic bir sezon sonra ise 9 milyon Euro bedelle Torino’nun yolunu tuttu.

ADEM LJAJIC’İN TORINO KARİYERİ

2016-2017 SEZONU | 33 maç / 10 gol – 9 asist

2017-2018 SEZONU | 27 maç / 6 gol – 10 asist

Skor