Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltında

Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltında

Gazeteci Ahmet Altan ve Prof. Dr. Mehmet Altan sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), Yazar Ahmet Altan ile Prof. Dr. Mehmet Altan'ın bu sabah gözaltına alındığını duyurdu.

Ahmet Altan ile Mehmet Altan'ın birlikte katıldıkları bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle suçlandığı belirtildi.

Darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik başlatılan 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı verilmiş, hakkında gözaltı kararı verilen 10 gazeteci tutuklanmıştı.

HASAN CEMAL TWITTER'DAN TEPKİ GÖSTERDİ

P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cemal, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Protesto ediyorum: Sevgili Ahmet Altan'la Mehmet Altan da gözaltında! Demokrasi, özgürlük de bir kez daha ayaklar altında" ifadesini kullandı.

GÖZALTI GEREKÇESİ 14 TEMMUZ'DAKİ PROGRAM

AA'nın haberinde Ahmet ve Mehmet Altan'ın, 14 Temmuz'daki programda kullandıkları ifadeler nedeniyle gözaltına alındıkları belirtildi. Altan kardeşlerin, İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

NAZLI ILICAK’IN DA İFADESİ ALINACAK

Soruşturma kapsamında programdaki ifadeler sebebiyle Nazlı Ilıcak’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. Altan kardeşlerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

Can Erzincan TV, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ bağlantısı gerekçesiyle kapatılmıştı.