Ahmet Çakar: Başakşehir, Fenerbahçe'yi yenerse...

Ahmet Çakar: Başakşehir, Fenerbahçe'yi yenerse...
Güncelleme:

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, Süper Lig'de yaşanan şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, gündemi değerlendirdi. İşte Ahmet Çakar'ın Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda yaşanan olaylara dair sözleri.

BAŞAKŞEHİR, FENERBAHÇE'Yİ YENERSE RAHATLAR

Şampiyonluk yarışında hâlâ favorinin az farkla da olsa Başakşehir olduğunu düşünüyorum. Konya'da çok dramatik puan kaybettiler. Onlar için bu haftaki maç çok önemli. Kazanırlarsa çok rahatlarlar. Ama kaybederlerse diğer 3 rakibini hem yarışın içine sokarlar hem de çok mutlu ederler.

FENERBAHÇE KAYBEDERSE FAY HATLARI TİTREŞİR

Başakşehir-Fenerbahçe maçı belki Başakşehir için değil ama Fenerbahçe için hayati derecede önemli. Kelimenin tam anlamıyla kırılma maçı. Eğer kaybederlerse şunu kesin olarak söyleyebilirim ki ligdeki şampiyonluk şanslarını bitirirler. Hem puan olarak Başakşehir öne fırlar, Fenerbahçe geride kalır hem de ciddi çalkantılar geçiren Fenerbahçe camiasında fay hatları daha da titreşir, taraftar daha da sertleşir ve muhalefetin sesi daha da gür çıkmaya başlar.

FENERBAHÇE KAZANIRSA, ŞAMPİYONLUĞUN CİDDİ ADAYI OLUR

Olası bir mağlubiyette bundan sonraki maçlarda statta fazla taraftar göremeyiz. Zaten çok tartışılan Kocaman, daha da tartışılmaya başlanır ve birçok şey sorgulanmaya devam eder. Amaaa... hem de koskocaman bir AMAAA... Fenerbahçe kazanırsa birçok problem ötelenir. Fenerbahçe ciddi anlamda lig yarışına tekrar girer, üstelik Galatasaray ve Beşiktaş da kazanırsa ciddi anlamda 4 adayın da şanslarının birbirine eşit olduğu final haftalarına gireriz.

EN KALİTELİ KADRO, EN MÜTEVAZI KADROYA PUAN KAYBEDEBİLİYOR

Artık bundan sonra her takım için her şey daha da zor. Bu hafta çok net gördük ki en kaliteli kadroya sahip takım bile mütevazi Anadolu takımları karşısında rahatlıkla puan kaybedebiliyor. Hatta düşmesine kesin gözüyle bakılan Karabük bile az da olsa umutlandı. Dolasıyla bundan sonra Karabük'ün oynayacağı her maç, her takım için çok zor.

ARTIK HER MAÇ FİNAL GİBİ

Büyük takımların tümünün puan kaybetmesi ligde heyecanı diri tutuyor. Kopmalar olmadı. Mesela bu hafta Başakşehir, Konya deplasmanında kazanmış olsaydı ligde kısmi bir kopma olabilir, Başakşehir dışındaki tüm takımlarda moral bozukluğu yaratabilirdi. Artık her maç final gibi ve her maç lig şampiyonluğunu belirlemede büyük rol oynayacak. Özellikle bu takımların kendi aralarında yapacakları maçlar ciddi bir önem taşıyor.

Sabah