Ahmet Hakan, Canan Kaftancıoğlu'nun mektubunu yayınladı

Ahmet Hakan, Canan Kaftancıoğlu'nun mektubunu yayınladı
Güncelleme:

Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde, CHP'li, Canan Kaftancıoğlu'nun kendisine gönderdiği mesajı yayımladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bir erken seçimle veya başka bir şekilde… İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır" ifadelerini kullanmıştı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da, Canan Kaftancıoğlu’nu tehdit ederek, “Boğaz bu mevsim serin, yazın da derindir” demişti.

Kaftancıoğlu'nun bu sözlerini, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dünkü köşesinde, "Dinledim konuşmasını. Gerçekten de yanlış anlaşılmaya hayli müsait bir şekilde kuruyor cümleyi" sözleriyle eleştirmişti.

"SÖZ TÜKENİYOR KİMİ ZAMANLARDA..."

Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde ise, CHP'li, Canan Kaftancıoğlu'nun kendisine gönderdiği mesajı yayımladı. Ahmet Hakan, "Düzeyli yaklaşımı, güzel üslubu ve yapıcı tarzı nedeniyle Canan Kaftancıoğlu’na çok teşekkürler" yorumunu yaptı. 

Canan Kaftancıoğlu, Ahmet Hakan'a verdiği yanıtta, şunları söyledi:

“Erken seçim sorusuna dair ‘erken seçim ya da başka bir şey’ dediğimde ‘normal seçim’i kastettiğim oldukça aşikâr... Böyle bir cümle ile içinde tehdidi geçtim, nefret söylemi barındıran iki tutumu eş tutmamanız gerekirdi.

İfade ettiğiniz gibi bana göre aşikâr olan, okuyana göre muallak olabilir. İdeolojik olarak darbelere karşı tutumumu bilmedikleri için kesin böyledir diye düşünülmüş olabilir. Bu ve benzeri haklı gerekçelerle sorulduğunda açıklanmayı gerektirir bir ifadeye dönüşebilir.

Ancak politik ve ideolojik altyapısı olması ve rakibi tanıyor olması gerektiğine inandığım bir kişinin yani bir il başkanının fırsattan istifade neredeyse açık tehdit mesajına şartlı destek vermenin takdirini yine size bırakıyorum. Hakikaten söz tükeniyor kimi zamanlarda.

NOT: Hakkımda yazılan olumlu ya da olumsuz bir yazıya dönük, yazarına sanıyorum ilk defa bir yorum yazıyorum.

Beni boşverin siyasette nefret söylemi ve tehdidi meşrulaştırma üzerine düşünmenizi öneririm. Hakikaten çok tehlikeli...

Kolaylıklar...

Canan Kaftancıoğlu”

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamı için..