Ahmet Sever, Tayyar'a canlı yayında yanıt verdi

Ahmet Sever, Tayyar'a canlı yayında yanıt verdi

''Abdullah Gül ile 12 Yıl'' adlı kitabın yazarı Ahmet Sever, Şamil Tayyar'ın ''el bombası'' yorumuna canlı yayına bağlanıp yanıt verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan ve bu dönemi yazan Ahmet Sever'in "Abdullah Gül ile 12 Yıl" isimli kitabı siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

Sever, "Abdullah Gül kitabı partimize atılmış el bombası gibi" sözleri ile tartışma yaratan AK Partili Şamil Tayyar'ın da konuk olduğu Beyaz TV canlı yayınına bağlanarak cevap verdi.

SEVER: GÜL'E GÖSTERİM, SICAK BAKMADI AMA...

Beyaz TV’de yayınlanan "Son Söz" programına telefonla bağlanan Ahmet Sever, Tayyar'la kitap hakkında tartıştı. Sever, "Etik gereği kitabı Gül'e gösterdim. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi" dedi.

Sever, şu ifadeleri kullandı:

"NE YAŞANDIYSA ONU YAZDIM"

Ne yaşandıysa kitabımda onu yazdım. Onun üzerine bir şeyler söyleyip, konuyu uzatmak istemiyorum. Bu kitap tamamıyla benim kitabım. Sayın Gül'ün yönlendirmesi, dayatması, böyle bir kitap yaz demesi söz konusu değildir. Özgür hür irademle yazdım. Etik gereği kendisine gösterdim. Ona göstermeden yayımlamak doğru olmazdı. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi. Müdahale etmedi.

"GÜL SANSÜRLEMEDİ AMA SADECE O KADAR"

Gül, bir sansür zihniyetiyle bana yaklaşmadı ve sadece o kadar. Bu kitapla ilgili hiç bir rolü yoktur. Seçimden önce hazırdı ama Gül dedi ki "Seçimden sonrasına kalsın" dedi. Seçim öncesi çıksaydı, seçime etki etmeye yönelik olarak anlaşılacaktı. Zamanlaması manidar olmayan bir zaman bulamıyoruz Türkiye'de.

"ZEKERİYA ÖZ AÇIKLASIN"

Paralel yapıyla benim hiç bir ilişkim olmamıştır. Savcı Zekeriya Öz'le ilgili iddialara da yanıt veren Sever "Zekeriya Öz, hangi danışmansa açıklasın" dedi.

ŞAMİL TAYYAR NE DEMİŞTİ?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Meclis’te kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Basın Başdanışmanlığı’nı yapan Ahmet Sever’in yazdığı kitabı sert sözlerle eleştirmişti.

Kamuoyunda tartışma yaratan Sever’in “Abdullah Gül ile 12 yıl” adlı kitabı için Tayyar, “Kamuoyunun sayın Gül'den bir cevap beklediğini düşünüyorum. Özü itibariyle Ahmet Sever'in yazdığı kitabı iyi niyetli bir çalışma olarak görmüyorum” demişti.