Bakan Varank'tan Türkiye yazarına önce dava sonra icra

Bakan Varank'tan Türkiye yazarına önce dava sonra icra
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kendisine dava açtığını ve dava nedeniyle icralık olduğunu yazdı.

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşe yazısında “elektrikli traktör” konusuyla ilgili başına gelenleri yazdı.

Konuyla ilgili daha önce yazmış olduğu bir yazı yüzünden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kendisine “tetiktçi” diyerek dava açtığını belirten Uğur, ” Bakan Varank haciz kararı çıkartarak 21 bin 650 lirayı tahsil etmek üzere icra takibi başlattı” ifadelerini kullandı.

 "İSTİNAFTA SONUÇLANDIRDI"

Uğur, dava süreciyle ilgili "Yerel mahkeme Bakan Varank’ın aleyhime açtığı tazminat davasını “Fikir ve ifade özgürlüğü” çerçevesinde reddetti. Çünkü yazımda hakaret ve yanlış bilgi yoktu. Varank’ın elektrikli traktörle ilgili olumsuz tutumuna yönelik girişimlerini eleştiren bir yazıydı. Haber değil analitik bir makaleydi. Ama Varank, davayı temyiz ederek, İstinaf Mahkemesinde zorlama gerekçelerle, hukuk skandalı sayılabilecek bir kararla bu davayı lehine sonuçlandırmayı başardı." ifadelerini kullanarak siyasetin yargıya karıştığı imasını yaptı. 

"Benim arkamda bir devlet erki ve hukuk gücü de yok." diyen Uğur "Yaklaşık 40 yıldır bu meslekteyim. Başladığımda Varank muhtemelen iki üç yaşında çocuktu. Dişimle tırnağımla mücadele ettim. Hep HELAL PARA kazandım. Boğazımdan hak etmediğim bir kuruş bile geçmedi. Ama Mustafa Varank benden alacağı parayı hak etmedi. Bu paranın onun için HELAL PARA olup olmadığını tekrar bir düşünsün." ifadeleriyle Varank'a sitem etti.

Fuat Uğur'un Türkiye gazetesindeki yazısının tamamı için...