Beyaz'ın görüntülerini kare kare incelediler

Beyaz'ın görüntülerini kare kare incelediler

Beyaz Show'da terör propagandası yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programında "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, sunucu Beyazıt Öztürk hakkında takipsizlik kararı verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmadaki takipsizlik kararında, görüntüleri izleyen davranış bilimleri uzmanı Klinik psikolog Yücel Sözer'in rapor hazırladığı belirtildi. Raporda Öztürk'ün önce şaşkınlık yaşadığı, sonra kişiyi dinlemeye çalıştığı sonrasında ise şaşkınlık duygusunun yerini üzüntünün aldığı ve devamında rahat tavırlarla süreci kontrol altına almaya çalıştığı anlaşılmıştır" denildi.

Öztürk'ün olayda kastı olduğuna dair yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedildi. Program sorumlusu Kadir Turnalı ve programa telefonla bağlanik Psikolog Yücel Sözer'in rapor hazırladığı nan Ayşe Çelik hakkında ise "terör örgütü probelirtildi. Raporda, "Öztürk'ün önce şaşkınlık pagandası yapma" suçundan 1 yıldan 5 yıla yaşadığı, sonra kişiyi dinlemeye çalıştığı, son- kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.