Bugün gazetesi yeni bir gruba satıldı !

Bugün gazetesi yeni bir gruba satıldı !

Bugün gazetesindeki Ilıcak – Ciner ortaklığı bugün sona erdi. Bugün gazetesi medyaya yeni giren çiçeği burnunda bir gruba satıldı...

Mehmet Alı Ilıcak-Turgay Ciner ortaklığında yayın hayatına devam eden Bugün gazetesi el değiştirdi. Bu gelişme Ilıcak-Ciner ortaklığını bitirken medyaya yeni bir grubun da girmesine neden oldu. İşte Bugün'ü alan grup...

Bugün gazetesinin yeni sahibi Koza-İpek Grubu oldu. Koza Davetiyeleri'yle piyasada tanınan grup Bugün'ün çoğunluk hisselerini alarak medaya adım attı.

Turgay Ciner, Bugün'deki tüm hisselerini devrederken, Ilıcak ailesinin gazetede küçük bir hissesi olmaya devam edecek. Gazete bir süre önce Zincirlikuyu'da yeni binasına taşınmış, Dünden Bugüne Tercüman olan adını Bugün olarak değiştirmişti.

Koza grubunun medyaya ilk ilgisi değil bu. Grup daha önce de Star gazetesi için teklif vermiş ancak kabul edilmemişti. Star gazetesini alamayan grup şimdiBugün'ü alarak medyaya adım attı.

İşte Koza grubun tarihçesi...
1948 yılında Ali İPEK tarafından kurulan şirket, davetiye, tebrik, duyuru kartları kartvizit, kartpostal, bloknot, takvim, ajanda, defter vb ürünlerin imalatı ve yurtiçi, yurtdışı satışı konularında faaliyet göstremektedir. 1985 yılında Kollektif Şirket’ den Anonim Şirket’ e dönüşen İpek Matbaacılık San. ve Tic. A.Ş. (Şirket – İpek Matbaacılık) halen Ankara’ da İstanbul Yolu 19. Km. ve 10. Km.’ de yer alan ve 22.000 m2 üzerine kurulu 11.000 m2’ lik kapalı alana sahip modern tesislerinde, yaklaşık 400 personeli ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Şirket’ in imalatını gerçekleştirdiği ürün gamı, geleneksel matbaacılık ürünlerinin çok dışında yer almakta ve yılların oluşturabileceği bilgi ve imalat tecrübesini gerektirmektedir. 50 yıl aşkın baskı tecrübesine sahip olan İpek Matbaacılık yurtiçinde herhangi bir şekilde fason imalat yapmamaktadır . Yurtiçi pazarına fason imalatı yapmayan şirket 20 yıldır, yurtdışına fason imalat gerçekleştirmektedir. Yırtdışında rakip olan birçok firmanın Avrupa kart ve davetiye pazarına sunacakları ürünleri İpek Matbaacılık’ a fason olarak yaptırmaları çarpıcıdır.

Yurtdışı’ na fason imalatı gerçekleştirek müşterilerin kartların rafta müşteriye sunuma hazır hale getirilmesine kadar paketleme,selefonlama,barkodlama vb gibi bütün aşamalar ile ilgili bilgi ve tecrübe gerektiren işlemlerin Şirket yapısı içerisinde koordine olmuş olması İpek Matbaacılık ile arasında kopmaz bir bağ oluşturmuştur.

Özellikle fason üretimde, müşteri siparişlerine zamanında cevap verebilmek için geçmiş bilgilere dayalı çok çeşitli ve büyük montanlı kağıt stoğu yapma zorunluluğu, bu bağı perçinlemektedir.
Güvenilirliği ve kaliteyi kendine ilke olarak edinen Şirket, sahip olduğu kalite güvence sistemini ise 1998 yılında TSE İSO-EN 9001 sertifikası ile tescil ettirmiştir.

İpek Matbaacilik A.Ş.'nin üretimini yaptığı ürünleri KOZA DAVETİYE MAĞAZA İŞLETMELERİ ve İHRACAT A.Ş. kendine ait mağazalarında, yurt içinde ve yurt dışında bayilik ve frenchise vererek satışını gerçekleştirmektedir.

Kaynak: Medyatava.com