Can Dündar hakkında yeni yakalama kararı

Can Dündar hakkında yeni yakalama kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davasında Can Dündar hakkında yeni bir yakalama kararı çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı tarafından 21 Ağustos2015'de günü Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan bir yazı sebebiyle dönemin genel yayın yönetmeni Can Dündar ve yazı işleri müdürü Abbas Yalçın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Dilekçede, 11 Ağustos 2015 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde, "Bayık: operasyonları durdursa savaşı bırakırız" başlıklı bir yazı yazılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarının saldırıya uğradığı ve hakarete maruz kaldığı kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Umut Tepe tarafından başlatılan soruşturmada, söz konusu haberde, 'Türkiye DAEŞ'i koruyor. DEAŞ'ın arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan' vardır" sözlerinde Erdoğan'ın DEAŞ terör örgütünü savunuyor izlenimi yaratılarak kamuoyunda küçük düşürülmeye çalışıldığı belirtildi. Soruşturma sonunda Can Dündar ve Abbas Yalçın hakkında, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YENİ YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, sanık Can Dündar katılmazken diğer sanık Abbas Yalçın hazır bulundu. Can Dündar vekili ise, Dündar'ın yurt dışında olduğunu ve bu yüzden duruşmaya katılamadığını belirtti.

İfadesine başvurulan Yalçın, Cemil Bayık'ın özel bir televizyon kanalına verdiği röportajı haber haline getirdiklerini belirterek amacının hakaret etmek olmadığını anlattı. Erdoğan'ın avukatı ise şikâyetlerinin devam ettiğini belirterek, Dündar ve Yalçın'ın cezalandırılmasını istedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarılmasına vararak duruşmayı erteledi.

Darbeden çok kısa süre önce firar ettiği bilinen Can Dündar'ın Almanya'da olduğu ve hakkında birçok yakalama kararı bulunduğu biliniyor.