Can Dündar'ın 35 yıl hapsi istendi!

Can Dündar'ın 35 yıl hapsi istendi!
Güncelleme:

MİT tırları davasında yargılanan Can Dündar için "Siyasal veya askeri casusluk" ve "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istendi.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'ca bozulan Can Dündar'ın yeniden yargılandığı davada savcı, "Siyasal veya askeri casusluk" ve "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçlarından 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapis talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar’ın taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulması için süreç başlatmıştı.

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada, firari sanık Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verilmişti.

NE OLMUŞTU?

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafları yayınladığı gerekçesi ile çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Can Dündar’ın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, savcılığın talebi üzerine 2016’dan bu yana yurtdışında olan ve 2018’de hakkında kırmızı bülten kararı çıkarılan Dündar’ın kaçak sayılma sürecini başlatmıştı. Mahkeme gazete ilanı yoluyla Dündar’a çağrıda bulunulmasına, ilanın yayınlanmasından sonra 15 gün içinde mahkemeye gitmemesi durumda ise kaçak sayılarak tüm mallarına el koyulmasına karar vermişti.
 

 

 

Seçiniz...