Chelsea'nin gözü Tolgay Arslan'da !

Chelsea'nin gözü Tolgay Arslan'da !
Güncelleme:

Türkiye'ye gelip Beşiktaş maçını izleyen Chelsea ekibi ile birlikte bir hafta geçiren teknik direktör adaylarından Koray Palaz, önemli açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllar İngiltere'de yaşayan geleceğin en başarılı teknik adamları arasında yer alacağı konuşulan Koray Palaz önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'ye gelen Chelsea ekibi ile yaklaşık bir hafta geçiren Koray Palaz, ziyaret ettikleri Altınordu kulübü ve Berke Özer transferi hakkında ayrıca Fenerbahçe-Kasımpaşa ve Beşiktaş-Galatasaray maçları hakkında da yorumlar yaptı

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuk olan Koray Palaz'ın açıklamaları şu şekilde:

 'Van Persie'nin sakat olduğunu biliyorduk'

"5,5 milyon euro kazanan bir oyuncuyu kulübede oturtabiliyoruz. Ne kadar çok paramız varmış. İngiltere ile aramız uçuş olarak 4 saat, mesafe olarak 3500 km ötedeki bir oyuncuyu Almanya, Belçika, İtalya görmüyor biz görüyoruz. Manchester'ın son dönemde verim alamadığı oyuncuyu gidip alıyoruz dünya yıldızı olarak."

"Biz son dönemde sakatlığı olduğunu biliyorduk. Van Persie isim yada kariyer olarak doğru bir trasnfer. Bu adam ne içer ne yer nerede yatar. Örneğin Samir Nasri'yi İngiltere'den birisine sorsanız Antalyaspor almazdı.Karakter olarak bozukluğu olan bir oyuncu. Bu tip oyuncuları alırken çok iyi araştırmak lazım. Van Persie karakter bozukluğu yok belki ama vücudunda sorunlar var."

'Fenerbahçe takımını uzun zamandır bu kadar istekli arzulu görmemiştik'

"Chelsea sorumlusu ve eski oyuncusu Eddie Newton ile birlikteydik. Maçta şunu gördük Fenerbahçe takımını uzun zamandır bu kadar istekli arzulu görmemiştik. Geçen sene de Fenerbahçe maçı izlemişlerdi. Takım ne kadar değişmiş dediler. Şartlar değişti dedim bende. Aslında bunu Fenerbahçe üzerinden değil Türk futbolu açısında da açıklayabiliyoruz."

'Giuliano Fenerbahçe'ye çok katkı yapacak'

"Giulano çok yetenkli bir oyuncu. Tam doğru yerinde oynuyor. Alex ile arasında farkla var. Alex taşınabilir bir oyuncu ama Alex'in takıma yapabileceği katkı çok farklı. Giuliano koşan oyuncu. Giuliano oyuncu tiplemesi olarak gerek asist ve golleriyle Fenerbahçe'ye çok katkı yapacağını düşünüyorum"

'Manisaspor maçındaki skoru egale ederdi'

"Beşiktaş ikinci yarıda öyle bir tempo yaptık ki Manisaspor maçındaki skoru egale ederdi. Tarihi bir skor yakalayabilirdi. Beşiktaş'a şapka çıkarttılar İngilizler"

'Cenk Tosun önce Newcastle, Stoke gibi geçiş için daha uygun takımlara gider'

Cenk Tosun'un yükselen bir grafiği var. Chelsea'nin Cenk ile ilgili rapor tuttuğunu görmedim. Cenk dışında Beşiktaş'ta çok fazla iyi oyuncu var. Baktığımız zaman Tolgay var mesela beğenilen isimlerden.  

Cenk'in bence ilk gideceği kulüpler Chelsea, M. City yada M. United olmaz. Örneğin Newcastle, Stoke gibi geçiş için daha uygun takımlar olur. Onun sebebi de futboldaki sıralamamız.

Tolgay, benim ilk geldiğimde beğendiğim bir oyuncu idi. Çok iyi bir karakter. Aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu.

'Altınordu gibi örnekler çoğaltılmalı'

"Altınordu'nun yarınları için bir görüşme başladı iki kulüp arasında. Dört tane tesis var hepsini inceledik. U-6'dan başlayıp santrança kadar diğer kısımları da geliştiren imkanlar var. Dortmund takımından bir sistem alıp kurmuşlar. Altınordu'nun neden Türkiye'nin grururu olduğunu görüyoruz."

"Berke potansiyeli yüksek bir isim. Takip edilecek. Antreman performansına da bakmak istiyorlar. Maçtan sonra birebir tanışıldı oyuncunun davranışa bakıyorlar. Markalaşma böyle bir şey"

Ajansspor