Cumhuriyet, Enver Aysever ile yollarını ayırdı

Cumhuriyet, Enver Aysever ile yollarını ayırdı
Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesi gazeteci Enver Aysever'in yazılarına son verdi.

Aysever, Cumhuriyet gazetesinin yazılarına son verdiğini Twitter hesabından "Değerli dostlar; Az önce @cumhuriyetgazetesi yayın yönetmeni dostum Aykut Küçükkaya aradı gazeteki yazarlık sürecinin sonlandığını söyledi. Bu dönemde verdiği desteğe teşekkür ederim. Gazetenin emekçilerine yollarında başarı dilerim," ifadeleriyle duyurdu.

Cumhuriyet, Enver Aysever ile yollarını ayırdı - Resim : 1

Aysever'in adı CHP'li belediyeler ile yaptığı etkinlik ve kurslardan aldığı ücret ile gündeme gelmişti. Aysefer bu iddialar üzerine de aşağıdaki açıklamayı yapmıştı.

“Bundan 2 ya da 3 sene önce Mudanya’daki bir imza gününde, Sayın Başkan’la (Hayri Türkyılmaz) sohbet ederken, Mudanya’da bir yazar evi yapıldığı ve ‘Burada bir yazarlık atölyesi yapalım mı?’ dendiğinde, ben ‘Evet’ dedim ve Mudanya’da dört başı mamur, örnek olacak, pandemi gelene kadar sürdürdüğümüz bir yazarlık atölyesi çalışması yaptık. Bu hizmeti benden bazı firmalar ve belediyeler de almak istediler. Bunlardan bir tanesi Mersin, bir tanesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi. Tunç Soyer’le seçimlerden önce yaptığımız bir sohbet sırasında, Mudanya’daki projenin buraya yakışacağını, eğitim ihtiyacı olan halkımıza benim de bir katkı yapabileceğimi söyledim. İhale meselesine gelince… Onun benimle hiçbir ilgisi yok. Belediyelerin iki tür ödeme yapma imkânı var. Bir tanesi doğrudan alım, bir tanesi de ihale yoluyla alım. Diyelim ki Ferhan Şensoy’u İzmir’e getireceksiniz. İhaleyi alan firma ‘Ben Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’yı getireceğim’ derse ne olacak? O yüzden orada benim adım yazıyor.”