Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında 9 tutuklama

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında 9 tutuklama

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda savcılığın tutuklama istediği 9 isim tutuklandı.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ iddiasıyla gözaltına alınan isimlerden 9’u için savcılık tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 9 ismin sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı. Zanlıların hepsi tutuklandı.

İşte tutuklanan isimler:

Murat Sabuncu (Genel Yayın Yönetmeni), Kadri Gürsel (Yazar – Yayın Danışmanı), Musa Kart (Karikatürist – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Güraz Tekin Öz (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi),  Mustafa Kemal Güngör (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Turhan Günay (Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni), Hakan Kara  (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Önder Çelik (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Bülent Utku (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi). 

ÇETİNKAYA, ENGİN’E ADLİ KONTROL

Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise yaş ve sağlık durumları gerekçesiyle adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Muhabese müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener serbest bırakıldı.Cumhuriyet soruşturmasını yürüten Savcı Murat İnam hakkında FETÖ soruşturması olduğu ortaya çıkmasının ardından dün dosya için İstanbul Başsavcıvekilleri Hasan Yılmaz ve Zafer Koç ile Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan Özgür Metin de görevlendirildi.