Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında flaş gelişme

Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında flaş gelişme

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturmaya 3 savcı daha atandı.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya 2'si başsavcıvekili 3 savcı daha atadı. Başsavcılık daha önce Tahşiye soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Hasan Yılmaz, Ergenekon'da kumpas soruşturmasını yürütmekte olan Başsavcıvekili Zafer Koç ile Terör ve Örgütlü Suçlar bürosu Cumhuriyet savcılarından Özgür Metin'i soruşturmada görevlendirdi.

Bu arada gözaltında bulunan Cumhuriyet yöneticilerinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinde sorulara cevap vermeyerek örgütsel tavır sergiledikleri belirtildi. Soruşturmayı bundan böyle ikisi başsavcıvekili 4 savcı yürütecek

SAVCININ FETÖ'DEN YARGILANDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Cumhuriyet ile Cumhuriyet Vakfı yöneticisi 17 kişi hakkında soruşturma yürüten Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın, 54 hâkim-savcı hakkında açılan FETÖ davasında sanık olduğu ortaya çıkmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir davada yargılanan kişiye bu tür bir soruşturmanın verilmesini ben de bir talihsizlik olarak görüyorum. Olmaması daha doğrudur" demişti.

Sabah