Cumhuriyet'i bombalama tehdidine yetkisizlik kararı

Güncelleme:

Akit TV'de yayınlanan programda Cumhuriyet gazetesinin bomlanmayla tehdit edilmesi üzerine açılan datada savcılık dosyayı başka bir savcılığa gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı’nın “Hep beraber toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne el bombası atalım” sözleri hakkında yetkisizlik kararı verdi. Dosya, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunca “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “tehdit” suçlarından yürütülen soruşturmada, Cumhuriyet Vakfı, Yeni Gün Haber Ajansı ile Kemal Işık Kansu “müşteki”, Yeni Akit gazetesi yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu ve Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı ise “şüpheli” olarak yer aldı.

Müşteki avukatlarının şikayet dilekçesine yer verilen soruşturma evrakında, 20 Aralık’ta Akit TV kanalında yayınlanan programın sunucu Fatin Dağıstanlı’nın, Cumhuriyet gazetesinin manşetini göstererek “Hadi gidelim, hep beraber toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” dediği belirtildi.

Söz konusu sözlerin gazeteyi ve gazeteci Işık Kansu’yu hedef gösterdiği ifade edilen şikayet dilekçesinde, şüpheli Ali İhsan Karahasanoğlu’nun da bunun üzerine sarf ettiği sözlerle hedef gösterme eylemine katıldığı belirtildi.

Soruşturma evrakında söz konusu programının Akit TV kanalında yayınlandığının anlaşıldığı belirtilerek, “Akit TV’nin Küçükçekmece adresinde faaliyet gösterdiği tespit edilmiş olup şikayetçinin başvurusuna konu olayın cereyan ettiği yerin yargı çevremizin dışında bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

Akit TV'nin Küçükçekmece adresinde faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini belirten savcılık, bu nedenle soruşturmaya yetkisizlik kararı vererek dosyanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.