Fatih Altaylı Nagehan Alçı'yı böyle ''ti''ye aldı

Fatih Altaylı Nagehan Alçı'yı böyle ''ti''ye aldı
Güncelleme:

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kendisi gibi Habertürk gazetesinde köşe yazısı yazan Nagehan Alçı'yı "ti"ye aldı. Fatih Altaylı, "Alçı bu tanımı bilerek mi kullandı yoksa aile dostları Ertuğrul Özkök'ten mi duydu" dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı aynı gazetede yazan ve AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı'yı ti'ye aldı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü "Dürüstlüğe güven" başlıklı yazısında, "Alçı bu “tanımı” bilerek mi kullandı yoksa aile dostları Ertuğrul Özkök’ten mi duydu diye" dedi. 

Altaylı, Nagehan Alçı'nın yazısını ti'ye alarak, şu ifadeleri kullandı:

Ali Babacan’ın kurmakta olduğu iddia edilen parti ile ilgili taze bilgileri Nagehan Alçı’nın köşesinden öğrenmeye çalıştık.  Mesela partinin bir “Nomenklatura”sı varmış.  Okuyunca şaşırdım. Alçı bu “tanımı” bilerek mi kullandı yoksa aile dostları Ertuğrul Özkök’ten mi duydu diye. Çünkü “Nomenklatura” Özkök’ün çok sevdiği bir terimdir, sık sık kullanır.  Alçı’da görünce şaşırdım. 

Ayrıca "Nomanklatura"nın dağılan Sovyetler Birliği döneminden kalan bir ifade olduğunu, üst düzey ve derin Sovyet olarak tanımlanan bürokrasinin kilit elitini tanımlamak için kullanıldığını belirten Altaylı yazısında "Galiba komünist parti kuruyor Ali Babacan” diye düşündüm" ifadesine de yer verdi. 

Altaylı yazısını da Ertuğrul Özkök'e isim vermeden göndermede bulunarak "Bana dürüstlüğüne güvendiğin gazeteciyi söyle, ben de sana kim olduğunu söyleyeyim.” ifadesine de yer verdi.

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı için tıklayınız