Fatih Altaylı'dan olay olacak Andımız yazısı

Fatih Altaylı'dan olay olacak Andımız yazısı
Güncelleme:

Danıştay'ın kararı ardından başlayan "Andımız" polemiğine Habertürk yazarı Fatih Altaylı da katıldı.

Danıştay, 'Öğrenci Andı'nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti. Kararın ardından başlayan tartışmalara gazeteci Fatih Altaylı'da katıldı.

Altaylı, 'andımız'ın kaldırılmasına destek vererek "Her sabah yalan söyleye söyleye büyümesin kimileri.Çalışkan, doğru, dürüst, vatanını seven nesiller yetiştirecek bir müfredat oluştursunlar daha iyi" ifadelerini kullandı.

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından hep bir ağızdan okunan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti. Danıştay, madde madde "Andımız"ın neden kaldırılmaması gerektiğini anlattı ve "İddialar andın kaldırılmasını gerekli kılacak nitelikte görülmemiştir" diyerek son noktayı koydu.

Kararın ardından tartışmalar da beraberinde geldi. Hükümetteki ve AK Partili isimler bu karara tepki gösterirken; CHP, MHP ve İYİ Parti'den kararı destekleyen peş peşe açıklamalar geldi.

Danıştay'ın 'andımız'la ilgili kararını köşesine taşıyan Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, "Tartışmayı çok seven halkımızın şimdi yeniden nur topu gibi bir tartışma mevzuu oldu. 'Okunsun mu, yoksa yeniden mi kaldırılsın?' Ben bu konuda yıllar önce yazdığım noktadan zerre kıpırdamadım" diye yazdı.

Fatih Altaylı'dan polislere küfür: ''Onların şeflerini de hepsini de...''Fatih Altaylı'dan polislere küfür: ''Onların şeflerini de hepsini de...''