Fatih Portakal'dan Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Fatih Portakal'dan Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaymakamlara yönelik ''terörle mücadelede gerekirse mevzuatın dışına çıkın'' sözlerine Fatih Portakal'dan sert tepki..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa nSaray'da kaymakamlarla buluşmasında verdiği talimat FOX Ana Haber Anchermanı Fatih Portakal tarafından eleştirildi.

FATİH PORTAKAL'DAN ELEŞTİRİ

"Terörle mücadelede gerekirse mevzuatı da bir kenara koyun" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri FOX Ana Haber'de de uzun uzun yayınlandı. Ancak bu talimata Fatih Portakal'dan eleştiri geldi. Ünlü anchorman, Erdoğan'ın konuşmasındaki, "Mevzuatı kenara koyun" talimatının hukuk devletiyle bağdaşmadığını söyledi.

İşte Fatih Portakal'ın konuyla ilgili değerlendirmesi;

"Bu sözlerin çok konuşulması gerekiyor. Not aldım, Sayın cumhurbaşkanı gerekirse mevzuatı koyun bir tarafa diyor. Biz kendimize hukuk devleti diyoruz. Bizim bir anayasamız var. Bizim yasalarımız var. Mevzuatın bir kenara konulması, aslında bırakın yasaları, anayasanın bir tarafa konulması demektir.

Faili meçhullerin artması demektir, sorumsuzlukların artması demektir, keyfiliklerin artması demektir. Hukuk devletinden uzaklaşmak demektir. Eğer mevzuatı bir kenara koyarsak. Sayın kaymakamlar, ben de bir şey söyleyeyim mi? Mevzuatı koymayın bir tarafa... Yasa ve anayasa ne diyorsa ona uyun.

2,5 - 3 yıl önce biliyorsunuz kaymakamlara valilere de yasanın dışında uygulamalar yapmaları söyleniyordu. Görmeyin dediler. Düşmeyin o duruma bir daha... Yasalara ve anayasaya uymaya çalışın. Çünkü biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti olma yolunda ilerliyoruz."