Fatih Portakal'dan TRT'ye: ''Paramı boşa harcıyorsun, parti televizyonu''

Fatih Portakal'dan TRT'ye: ''Paramı boşa harcıyorsun, parti televizyonu''
Güncelleme:

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, TRT'yi hedef aldığı paylaşımında TRT 1’e yayınladığı tarih dizilerini tarih öğretme kaygısıyla değil de reyting kaygısıyla yayınladığını ileri sürerek tepki gösterdi.

TRT 1'in yeni dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’nun ilk fragmanının yayınlanmasının ardından Fatih Portakal, kanalda yayınlanan tarih dizilerine ilişkin TRT’ye sert tepki gösterdi.

TRT ekranlarında 13. yüzyılı ele alan Diriliş Ertuğrul dizisi, Sultan Abdülhamid Han dönemini anlatan Payitaht Abdülhamid, Türklerin Anadolu’ya girmesinden sonraki dönemi anlatan Uyanış Büyük Selçuklu dizileri yayınlanmıştı. Bu defa da “Alparslan Büyük Selçuklu” dizisi izleyiciyle buluşacak.

FATİH PORTAKAL: PARAMI BOŞA HARCIYORSUN PARTİ TELEVİZYONU

Fatih Portakal, TRT 1’e yayınladığı tarih dizilerini tarih öğretme kaygısıyla değil de reyting kaygısıyla yayınladığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Dizilerin senaryolarının “abuk subuk” olduğunu söyleyen Portakal, şu ifadeleri kullandı.

“Millete bu gibi dizilerle tarihi mi öğretme niyetiniz var? Yoksa tuhaf senaryolarla reyting derdinde misiniz? Gerçek tarih okullarda tarih öğretmenleri tarafından öğretilir. Abuk subuk senaryolarla çekilmiş dizilerle değil! Paramı boşa harcıyorsun parti televizyonu TRT”

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİNİN KONUSU

Selçuklu ve Türk tarihinin eşsiz hükümdarı Sultan Alparslan’ın hikayesinin anlatılacağı Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin ilk tanıtımı ekrana geldi. Barış Arduç, Fahriye Evcen, Yurdaer Okur ve Mehmet Özgür’ün yer aldığı dizi yakında TRT 1 ekranlarında yerini alacak.