Filistin'den Messi’ye teşekkür geldi !

Filistin'den Messi’ye teşekkür geldi !
Güncelleme:

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril er-Racub, düzenlediği bnasın toplantısında Lionel Messi'ye teşekkür etti.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril er-Racub, maçı iptal eden Arjantin Futbol Federasyonu’na teşekkür ederken Güney Amerika ekibinin yıldızı Lionel Messi için de bir teşekkür yazısı basın toplantısına hazır bulunduruldu.

Arjantin Futbol Federasyonu, 9 Haziran’da yapılması planlanan ve günlerdir özellikle Filistinlilerin yoğun tepki gösterdiği hazırlık maçını iptal ettiklerini İsrailli mevkidaşlarına bildirmişti.

Haberlerde, Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Jorge Sampaoli’nin hazırlık maçı oynanmasına başından beri karşı çıktığı bilgisi paylaşılırken, futbolcuların da hazırlık müsabakasına soğuk baktıkları belirtilmişti.

Maçın, İsrail’in Kudüs’ü işgalini meşrulaştırma çabalarına hizmet edeceğini vurgulayan Filistinliler, birçok yerde gerçekleştirdikleri protestoların yanı sıra Arjantin’in hazırlıklarını sürdürdüğü Barcelona’da da gösteri düzenlemişti.

Racub, Arjantinli futbolcular ve özellikle Lionel Messi’den “İsrail işgalinin kara yüzünü beyazlatmak için araç olmamasını” ve maça çıkmamasını istemişti.

Etiketler messi arjantin Filistin