FOX TV, Erdoğan'ı milyonlarla buluşturdu

FOX TV, Erdoğan'ı milyonlarla buluşturdu
Güncelleme:

AK Parti iktidarına en uzak yayın organlarının başında gelen Fox TV dün akşam yayın akışında sürpriz bir karara imzasını attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı milyonlarca izleyicisiyle buluşturdu.

Fox TV hiç kuşkusuzu AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı en büyük muhalefeti yapan televizyon kanalı.

Türkiye'de en çok izlenen ana haber bültenine ev sahipliği yapan Fox TV bu özelliğiyle sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da, AK Partilileri de en çok kızdıran kanal.

Ancak Fox TV dün bir sürpriz yaptı ve sevilen dizi Sen Çal Kapımı yayınlanırken birden yayın keserek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde yaptığı ulusa sesleniş konmuşmasını yayınladı.

15 dakika süren bu canlı yayın sonucunda da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yayını dün gece en çok izlenen üçüncü televizyon programı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekran başında olan insanların yüzde 16'sına ulaştı. Bunun anlamı Erdoğan'ın yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşması. Üstelik bu 3 milyon kişinin büyük bir kısmı da Fox TV izleyen AK Parti muhalifi kesim.

15 Temmuz 2020 Çarşamba reyting sonuçları
15 Temmuz 2020 Çarşamba reyting sonuçları.

Peki Fox TV böyle yaptı ?

Kimine göre Fox TV, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olan yayınlarını yumuşatarak daha fazla kendini riske etmek istemedi. Kimine göre ise Fox TV, FETÖ'nün hain darbe girişiminin önlendiği 15 Temmuz'un 4'üncü yıldönümünde ekranlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açarak kendilerine yönelik muhtemel bir operasyonu da önlemiş oldu. Hatırlanacağı gibi RTÜK tarafından Halk TV ve Tele1 kanallarının 5'er gün kapatılmasından sonra sıranın Fox TV'ye geldiği iddia edilmişti.

Görülen o ki medyadaki hassas dengeler önümüzdeki günlerde biraz daha değişecek.

Bakalım bu satranç oyununu kim kazanacak...

Seçiniz...