''9 yaşına giren kız evlenebilir, gebe kalabilir'' haberine soruşturma

''9 yaşına giren kız evlenebilir, gebe kalabilir'' haberine soruşturma
Güncelleme:

Diyanet'le ilgili haberi yapan Sözcü gazetesi hakkında soruşturma başlatıldı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ‘Diyanet’in fetva verirken uygulayacağı tek kanun Allah’ın kanunlarıdır’ dedi. Öte yandan Diyanet'le ilgili haberi yapan Sözcü gazetesi hakkında soruşturma başlatıldı.

“Diyanet dini konularda vatandaş tarafından başvurulan bir güven müessesi" olduğunu savunan Bozdağ, " Şimdi o güven duygusunu, Diyanete bakışı olumsuz etkilemek ve onu yok etmek istiyorlar. Yani Diyanete düşmanlıkların sebebini ben oraya bağlıyorum. Diyanet İslam ile ilgili konuşuyor,İslam’a ait konularda fetva veriyor, yorum yapıyor. Değerlendirme yapıyor. Şimdi insanlar aynı konuda farklı düşünebilir. Diyelim ki faiz konusunda Diyanet neye bakacak; Kur’an a bakacak. Piyango konusunda neye bakacak. Kur’an a bakacak. Şimdi diyor ki; vay böyle bir fetva nasıl verilir. Kardeşim Diyanetten bugünkü kanunlara göre fetva mı istiyorsun. Yoksa İslam’a göre mi fetva istiyorsun. Bir yandan fetva soruyor, bir yandan kanunlara uygun niye fetva vermiyor diyor. Diyanetin uyacağı tek kanun var, O da Allah’ın kanunudur fetva verirken. Ona uygun fetva veriyor” dedi.

Bozdağ şunları söyledi:

“Ama öte yandan bu eleştirenler hem soruyorlar hem de bu eleştiriyi yapıyorlar. Maalesef çok gayri ahlaki bir şekilde bunu yapıyorlar. Biraz da hükümeti yıpratmak için bunu yapıyorlar. Sanki hükümet küçük yaşta evlilikleri teşvik eden bir politika uyguluyormuş gibi bunu yapıyorlar. Hâlbuki; zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran hükümet bizim hükümetimizdir. Bu bunun önündeki engellerden bir tanesi. Bütün illere üniversiteleri taşıyan, kız çocuklarımızın neredeyse tamamının üniversiteye gitmesinin önünü açan yine bizim hükümetimizdir. Kadın istihdamında en büyük artışı yapan ve bunlardan istihdama katılanların rahatça çalışabilmeleri için onlar lehine en büyük pozitif ayrımcılıkları getiren yine bizim hükümetimizdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da çocukların küçük yaşta evlenmesine karşı olduğunu defalarca açıklamıştır. Hem de defalarca.” 

Bozdağ, Diyanet’in haberi yapan Sözcü Gazetesi ile ilgili gerekli işlemleri başlattığını da söyledi.