Aslı Erdoğan'ın evine polis gitti

Aslı Erdoğan'ın evine polis gitti
Güncelleme:

Önceki hafta tahliye olan yazar Aslı Erdoğan'ın evine polis gitti. Polis ünlü yazarın pasaportuna el koymak istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, önceki hafta tahliye edilen yazar Aslı Erdoğan’ın evine polis gittiğini ve pasaportuna el koymak istediklerini açıkladı. Yarkadaş açıklamasında ayrıca KHK ile kapatılan Hayatın Sesi kanalının çalışanlarının SGK verilerinin değiştirildiğini de duyurdu.

ASLI ERDOĞAN’IN EVİNE POLİS GİTTİ

Önceki hafta tahliye olan yazar Aslı Erdoğan ile kapatılan Hayatın Sesi TV çalışanlarının da bu politikadan paylarını aldığını belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

"Yazar Aslı Erdoğan, yaşadığı travmanın henüz şokunu dahi atlatamamışken, polis kapısına bir kez daha dayandı. Polis, bu kez de Aslı Erdoğan'ın pasaportuna el koymak için evine geldi." 

Aslı Erdoğan'ın evine polisin geldiği saatlerde, yazara dünyaca bilinen insan hakları alanındaki Bruno Kreisky Ödülü'nün verileceğinin açıklandığını belirten Yarkadaş, "Bir yanda insan hakları ödülü, diğer yanda ise kapıya gelip pasaporta el koymak isteyen polis... Türkiye'nin aydınları, yazarları ve gazetecileri bu eziyeti hak etmiyor!" dedi.

ERDOĞAN KARAKOLA GİDECEK

Aslı Erdoğan'ın, polisin evine geldiği an dışarıda olduğunu da belirten Yarkadaş, "Yazar Erdoğan, özgürlüğüne vurulan pranganın belgesi haline dönüşen pasaportu, polis evine bir daha gelmesin diye götürüp kendisi teslim edecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın seyahat özgürlüğünün gasp edildiğini belirten CHP'li vekil, "Sanırım Erdoğan'ın kaçacağı gibi saçma düşüncelere kapılmışlar" diye konuştu.

Aslı Erdoğan'ın yurt dışı yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini söyleyen Yarkadaş, "Kazandığı yazarlık ödülü ve burslarını almak için yurt dışına çıkamıyor. Bu, bir yazarı yaşarken ölüme mahkum etmektir" dedi.

SGK KAYITLARI DEĞİŞTİRDİ

Gazeteci ve yazarlara yönelik hak ihlallerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Yarkadaş, KHK ile kapatılan Hayatın Sesi TV çalışanlarının da mağdur edildiğini dile getirdi.

Hayatın Sesi TV'nin işçi ve emekçilerin sorunlarını dile getirdiği için AK Parti tarafından kapatıldığını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

"İşçi sınıfının sesini kısmak için TV'nin kapısına kilit vuranlar, bununla da yetinmedi. Şimdi de işsiz bırakılan kanal çalışanlarının, emeğine göz koydular. Kanal çalışanlarının işe giriş ve çıkış tarihleri SGK tarafından bilgisayar üzerinde değiştirildi. Böylece, çalışanların işsizlik ödeneği kesildi. SGK resmen evrakta sahtecilik yapıyor."

“AKLINI DA VİZDANINI DA KAYBETMİŞ…”

SGK'nın bu tutumunun emekçilerin bugüne dek aldığı işsizlik ödeneklerinin geri ödenmesini de beraberinde getireceğini belirten Yarkadaş, "Hükümet ve bürokrasi aklını da vicdanını da kaybetmiş. Evrakta sahtecilik yapıyor, emekçilere bugüne dek verdikleri işsizlik ödeneklerini geri istiyorlar" dedi.

Konuyu TBMM gündemine taşıdığını belirten Yarkadaş, "Herkesin hukukunu koruması gerekenler, hukuksuzluğun mimarı haline geldiler. İktidar kendisiyle birlikte, her şeyi kokuşturdu ve çürüttü. Bu kadar zulümle abad olacaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar" ifadesini kullandı.​