Cumhuriyet gazetesine 1 milyon liralık tazminat davası

Cumhuriyet gazetesine 1 milyon liralık tazminat davası
Güncelleme:

Cengiz Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz, Cumhuriyet Gazetesi'ne 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya konuyla ilgili olarak bugünkü yazısında Cengiz'in tazminatı, İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile muhabir Hazal Ocak’tan talep ettiğini belirtti.

Küçükkaya'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Kamuoyunun yakından tanıdığı iş insanı Mehmet Cengiz gazetemize 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı. Bu parayı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile muhabirimiz Hazal Ocak’tan talep ediyor!..

Tarih: 6 Ekim 2019... Cumhuriyet’teki haberin başlığı: “Boğaz manzaralı lüks müştemilat.” Haberden bir gün sonra Mehmet Cengiz’in avukatı Ahmet Mutlu 7 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimliği’ne dilekçe veriyor. “Basın yayın yoluyla yapılan haksız fiil” iddiasıyla Alev Coşkun ve Hazal Ocak hakkında 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açılması talep ediliyor. Gerekçesi ise şu:

“Bu tarz haberler Mehmet Cengiz’in kredibilite ve itibarı açısından telafisi olmayan zararlar doğuruyormuş...”

İş insanı Mehmet Cengiz’in Türk milletinin “itibarını” nasıl zedelediğini kamuoyu yakından biliyor. Yeniden bu köşede anımsatmaya gerek yok!..

Mehmet Cengiz’in başvurusu kabul edildi, Alev Coşkun ve Hazal Ocak, yargıç karşısına çıkacak. Mahkeme, ilgili Emniyet müdürlüklerine yazdığı yazıda Coşkun ile Ocak’ın “ekonomik” durumunun araştırılması ve ilgili belgelerin mahkemeye gönderilmesini istedi. İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 8 Ocak 2020’de görülecek."

'BOĞAZ MANZARALI LÜKS MÜŞTEMİLAT'

Cumhuriyet Gazetesi'nde “Boğaz manzaralı lüks müştemilat” başlığıyla yayınlanan haberde, Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün de bulunduğu tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda yapılan inşaatlara dikkat çekilmiş,köşkün Cengiz tarafından satın alındıktan sonra imar yasağının kaldırıldığı belirtilmişti.

Mahalle sakinleri incelemelerinin ardından İstanbul 6 No’lu Koruma Kurulu Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazmış ve söz konusu alanda en fazla iki binanın kayıtlı olduğu belirtilerek, diğer binaların hukuksuz olduğu vurgulanmıştı. Bölge sakinleri, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de başvurarak “hukuka aykırı inşaatın derhal durdurulmasını” istemişti.

Açıklama yapan bölge sakinlerinin avukatı Onur Cingil, “Tapuda iki bina görünüyor. Biri Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşk diğeri de tek katlı bir müştemilat ama bunun yerine ev gibi üç katlı bir bina yapılıyor. Daha yapımına başlanmayan ama projede görünen bir bina da adeta yaratılmış. Bu binaların yapımında proje müellifinin yetki problemi de mevcut olup yetkisiz inşaat yapılmakta. Yaptığımız incelemede usulsüzlük ve arazi talanına dair işaretler bulduk. ‘Halide Edip Adıvar’ın yaşadığı binanın yeniden ihyasını yapıyoruz’ diyerek aslında olmayan binalar inşa edildiğini düşünüyoruz. İnşaatlar bir an önce durdurulmalı. Gerekli yerlere başvurduk, bekliyoruz. Durmazsa dava açacağız. Yetkililere soruyoruz: Tarihi koruda ne oluyor? Tüm belgeler bilgiler ortaya çıksın, kimse yangından mal kaçırmasın.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Aykut Küçükkaya'nın yazısının tamamı için...