Cumhuriyet gazetesine operasyon

Cumhuriyet gazetesine operasyon
Güncelleme:

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazar Güray Öz gözaltına alındı. Gazetenin 13 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik sabah saatlerinde ev baskınları yapıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın Yönetim Kurulu üyeleri Akın Atalay, Musa Kart ve Mustafa Kemal Güngör'ün evlerinde de arama yapılıyor.

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay'ın eşiyle birlikte evde olmadıkları, ancak sabah 07:00 sıralarında eve giden polisin arama yapmaya başladığı öğrenildi.

Akın Atalay: Teslim olmayacağız, başaracağız!

Akın Atalay'ın önceki günkü ve dünkü son tweetleri şunlar olmuştu:

- Hiç kuşku yok, bitecek bu karanlık dönem. Teslim olmayacağız, başaracağız. Cumhuriyet'in 93. yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!

- Kabul etmiyorum, saygı duymuyorum, uymuyorum!

Vakıf seçimleri davalık olmuştu

Cumhuriyet gazetesi son dönemde vakıf seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Turizm Bakanı Alev Coşkun'un şikâyetiyle davalık olan vakıf seçimi için Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı devreye girmişti. 

Cumhuriyet'in 4 Ekim tarihli başyazısında adları verilmeyen, ancak "bir eski bakan ile bir milletvekili" ifadesiyle işaret edilen eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın, siyasi iktidarla aynı amaçla gazeteye karşı hareket ettikleri savunulmuştu. Başyazıda, "Uzun yıllar bu gazetede yöneticilik ve yazarlık yapmış olan biri eski bakan, diğeri halen milletvekili, iki eski Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesinin, siyasi iktidarla aynı amaçta ve yolda birleşmelerini üzülerek izliyoruz" ifadesi kullanılmıştı.

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, 'birileri' olarak nitelediği bazı isimlerin Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu seçimlerinin usulsüz yapıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a şikâyette bulunduğunu Twitter'dan duyurmuştu. Akın Atalay, "Birileri, son çare olarak Beştepe'deki Saray'a gitmişler: 'Cumhuriyet'in bu yönetimin elinden alınması için son ümidimiz sizsiniz, ne olur, devreye girin ve Cumhuriyet'i bize verin' demişler" demişti.

Ayrıntılar geliyor...