Cumhuriyet'e operasyon dünya basınında

Cumhuriyet'e operasyon dünya basınında
Güncelleme:

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu uluslararası haber ajansları son dakika haberi olarak servis etti.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bu sabah başlatılan operasyonu dünyaya ilk servis eden uluslararası ajans Reuters oldu.

Fransız AFP haber ajansı da ‘sıcak gelişme’ olarak duyurduğu haberinde, “Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun gözaltına alındığını” aktardı.

İSKANDİNAVYA BASINI

İskandinavya basını da Cumhuriyet gazetesine yönelik polis operasyonunu son dakika haberi olarak duyurdu.

CNN Türk televizyon kanalına dayandırılan haberlerde ‘‘Türkiye’nin en büyük muhalefet gazetesi Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun gözaltına alındı’’ denildi.
Yayınlanan haberlerde gazetenin birçok yazar ve yöneticisinin evlerinde de polis aramaları yapıldığı belirtildi.

UKRAYNA MEDYASI: TÜRKİYE'DE MUHALİF GAZETENİN GENEL YAYIN YÖNETMENİ GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve bazı yazarların gözaltına alınması Ukrayna medyasında da yer buldu.

“RBC Ukraina” ajansı, “Türkiye’de muhalif gazetenin genel yayın yönetmeni gözaltına alındı” başlığıyla haberi duyurdu.

Murat Sabuncu’nun ve bazı yazarların gözaltına alındığı belirtilen haberde, “Türkiye’de darbeye karışma, muhaliflerle ve Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı olma ihtimalinden dolayı 10 binden fazla kişi işinden kovuldu, 15 medya kuruluşu kapatıldı” denildi.

“Türkiye’de muhalif gazetenin genel yayın yönetmeni gözaltına alındı” başlığını kullanan Gordonua.com sitesi, “Sabuncu ve diğer gazeteciler, terör örgütüyle bağlantılı olmakla suçlanıyor. Türkiye’de Gülen ile bağlantılı olmakla suçlanan 35 bin kişi gözaltına alındı, 10 bin kamu görevlisinin görevine son verildi, 15 medya kuruluşu kapatıldı” diye yazdı.

Haberi duyuran 112 TV kanalı ise, "Türkiye'de muhalif gazetenin genel yayın yönetmeni ve bazı yöneticileri düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınmalarının ve gazetede yapılan aramanın sebepleri henüz açıklanmadı" ifadelerini kullandı.
Uluslararası ajans ve medya kuruluşları için çalışan gazeteciler, sosyal medya hesaplarından Cumhuriyet’e yönelik operasyona ilişkin mesajlar paylaşıyor.