Ekrem İmamoğlu FETÖ'cü iddiasına yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu FETÖ'cü iddiasına yanıt verdi
Güncelleme:

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin "FETÖ'cülere para verdi" iddiasına bugün bu yanıtı verdi.

Hükümete yakın Sabah gazetesi, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Sabah’ın bugünkü “FETÖ şüphelisi” başlıklı haberinde, Ekrem İmamoğlu’yla ilgili FETÖ iddiası ortaya atıldı.

İmamoğlu bugün yaptığı açıklamada “Herkesten önce, Ergenekon davaları döneminde dahi bu yapıyla mücadele veren şahsımın bu tür bir meseleyle yan yana getirilmesinden medet umulması gülünçtür” diyerek Sabah gazetesinin bu iddiasına yanıt verdi.

İşte İmamoğlu'nun açıklamaları:

“Hakkımda soruşturma yürütüldüğü meselesi şu şekildedir; Beylikdüzü’nde şahsımdan para ve ihale isteyen ve bu nedenle hakkında şantaj soruşturması ve muhtelif dava ve soruşturmalar yürütülen iki kişi, ‘kendilerine hakaret ettiğim gerekçesiyle FETÖ’cü olabileceğim’ iddiasıyla 2016 yılında hakkımda şikâyette bulunmuştur. Defalarca savcılığa dilekçe yazmamıza rağmen ne tarafım ifadeye çağırılmış ne de soruşturmanın yürütülmesi bakımından herhangi bir işlem yapılmıştır. Bu süreç içerisinde bu kişiler tarafıma ‘FETÖ’CÜ’ dedikleri için hem ceza almış hem de manevi tazminata mâhkum olmuşlardır. Ayrıca bu grup hakkında FETÖ soruşturması yürütülmektedir ve içlerinden bir tanesi FETÖ nedeniyle tutuklanmıştır. Siyasi emellerle FETÖ’nün bu kumpas girişiminden medet umanlar ne yazık ki ahlaki bir tutum içerisinde hareket etmemişlerdir.”

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım açıklamasıCHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım açıklaması