FETÖ'den Aydın Doğan'a çirkin suçlama

FETÖ'den Aydın Doğan'a çirkin suçlama
Güncelleme:

Zaman Almanya’nın yazarı Mahmut Çebi, Doğan Media International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’nu, Zekeriya Öz’ün adresinin yayımlanması üzerinden hedef aldı.

 FETÖ’nün bilindik kaset operasyonlarını akla getirecek şekilde Sevda Boduroğlu hakkında “araştırma” yaptığını belirten FETÖ’nün kalemlerinden Mahmut Çebi’nin “Şimdilerde 58 yaşlarında bekar bir bayan olarak yöneticiliğini sürdüren ve 20 yılı aşkın süredir Hürriyet Avrupa Genel Müdürü olan Sevda Boduroğlu’nun Hürriyet’in sahibi Aydın Doğan’la çok özel ilişkisi vardır” yazması dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN HAZIRLADIĞI İADE DOSYASINDA ADRESİ YER ALMIŞTI

Firari eski savcı Zekeriya Öz'ün Almanya'da kaldığı evin adresinin tespit edildiği iddia edilmişti. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberinde, Türkiye’nin hazırladığı iade dosyasını Almanya’ya gönderdiği belirtilip bu dosyada Zekeriya Öz’ün adresinin de yer aldığı aktarılmıştı. Zekeriya Öz’ün, Stuttgart Feuerbach’ta Mehmet T., Almanya Wallstrasse 148 Offenbach’ta bulunan Samanyolu TV binası ile Mahmut Ç.’nin Waldstrasse 184 Offenbach adresindeki evinde kaldığı bilgisi de dosyada yer almıştı.

sevda boduroğlu, doğan grubu ile ilgili görsel sonucu

MAHMUT ÇEBİ’DEN AÇIKLAMA

Bu haber üzerine harekete geçen Mahmut Çebi Hürriyet’e açıklama yapıp, “Hayatımda Zekeriya Öz’ü ne gördüm ne tanırım. Türkiye, Öz’ü yanlış adreste arıyor. Öz’ü tanımadığım gibi hiçbir iletişimim de olmadı. Zekeriya Öz iyi bir ayakkabı değil, kumpasçı. Bence Türkiye Öz’ü yakalamak isteseydi böyle yanlışlarla olayı sulandırmazdı” dedi.

“YA BU BİZİM MAHMUT ÇEBİ’DİR”

Cemaat’in yayın organı Zaman Almanya’nın yazarı Mahmut Çebi, açıklamasının Hürriyet’te yer almasına karşılık köşesinden de Doğan Media International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’nu hedef aldı. Çebi, “Hürriyet Genel Müdürü Sevda Boduroğlu tetikçiliğe mi soyundu?” başlıklı yazısında özel hayat ilişkin iddialarda bulundu.

“Sevda Boduroğlu’nun Hürriyet birinci sayfayı onaylamadan gazetenin Almanya’da baskıya girmeyeceğini bırakın yayınla ilgili ekip, matbaa personeli bile bilir” diyen Mahmut Çebi, şunları yazdı:

“Olay üzerine Hürriyet Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’nu aradım. Bana özetle ‘Haberi gazete basılmadan önce görmediğini, basılmış gazeteyi ertesi gün görünce üzüldüğünü, haberi okur okumaz ‘ya bu bizim Mahmut Çebi’dir’ dediğini, haberin yanlış yapıldığını, Almanya’daki Hürriyet’in internet sitesinden kaldıracağını, Sedat’a (Türkiye Hürriyet Yayın Yönetmeni) söyleyip onların kaldırmasını veya düzeltmelerini isteyeceğini, kendisinin başka yapacak bir şeyi olmadığını, istersem mahkemeye gidebileceğimi’ söyledi.”

“AYDIN DOĞAN’LA ÇOK ÖZEL İLİŞKİSİ VARDIR”

Mahmut Çebi, “Bu durumu Hürriyet’i ve Sevda Boduroğlu’nu iyi tanıyan kişilerle görüştüm” diyerek FETÖ’nün kaset kumpaslarını akla getiren şu satırları kaleme aldı:

“Onlardan aldığım bilgi ve izlenimler ise beni hedef gösteren asıl kişinin Sevda Boduroğlu olduğuna işaret ediyordu. Edindiğim bilgileri özetle paylaşıyorum.

Şimdilerde 58 yaşlarında bekar bir bayan olarak yöneticiliğini sürdüren ve 20 yılı aşkın süredir Hürriyet Avrupa Genel Müdürü olan Sevda Boduroğlu’nun Hürriyet’in sahibi Aydın Doğan’la çok özel ilişkisi vardır. Yayın Yönetmeni Sedat Ergin jenerikte onun üstünde görünse de Sevda Boduroğlu Hürriyet içinde ondan çok çok güçlüdür. Aydın Doğan’ın özel koruması altındadır.

Sevda Boduroğlu’nun Hürriyet birinci sayfayı onaylamadan gazetenin Almanya’da baskıya girmeyeceğini bırakın yayınla ilgili ekip, matbaa personeli bile bilir. Hele de böylesine kritik ve kesinlikle mahkeme konusu olacak bir haberi Sevda Boduroğlu görmedim diyorsa kesinlikle yalan söylüyordur. Türkiye Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in de haberi görmediğini iddia etmesi ise harbiden salakça bir yalan. Bu devirde bir yayın yönetmeninin manşeti görememesi onun ancak hapse atılması ile mümkündür. Haberi Almanya Hürriyet’in www.hurriyet.de adresinden kaldıracağını söylemesi ise tilki kurnazlığı. Çünkü bu site direk Türkiye Hürriyet’in sitesine yönlendirildiği için yok sayılır. Bu da tek kontrolde anlaşılacak salakça bir yalan."

“HEM SEVDA BODUROĞLU’NUN HEM SEDAT ERGİN’İN ÇOCUĞU YOK O YÜZDEN…”

Mahmut Çebi, “Görüştüğüm kişiler” diyerek birtakım kişilerden edindiğini öne sürdüğü bilgilerle yazısını şöyle sonlandırdı:

“Görüştüğüm kişiler hem Sevda Boduroğlu’nun hem Sedat Ergin’in çocuğu olmadığını o yüzden içinde çocukların yaşadığı bir aileyi hedef göstermenin ne manaya geldiğini anlamayacaklarını öyle bir vicdani yapıya sahip olmadıklarını söylüyorlar. O yüzden genel tahminleri bu yazıya rağmen beni hedef göstermeye devam edecekleri yönünde.

Beni hedef gösteren haber 7 gündür Hürriyet’in internet sitesinde duruyor. Hürriyet benim açıklamama yer verdiği haberinde de yine gazetecilik cambazlığı yapıp hem açıklamamı kuşa çevirdi hem de Zekeriya Öz’ün benim evinde kalmadığını açıkça ifade etmedi. Bu durum hedef gösterilmeye devam edeceğime işaret ediyor, inşallah Sevda beni yanıltır…”

Odatv.com