Fransız gazeteci sınır dışı edilecek!

Fransız gazeteci sınır dışı edilecek!
Güncelleme:

Haberlerinde FETÖ/PDY şüphelilerini desteklediği gerekçesiyle Gaziantep'te gözaltına alınan Fransız uyruklu gazeteci, sınır dışı edilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gaziantep'te Suriye Sultanul Ulema Eğitim ve İnsani Yardım Derneğinde Suriyeli çocuklarla ilgili kamera çekimi ve röportaj yapan 52 yaşındaki Fransız uyruklu gazeteci Olivier Roger Jean Bertrand, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne akreditasyon başvurusunda bulunmadığı gerekçesiyle dün Gaziantep'te gözaltına alındı.

Yapılan araştırmada, Bertrand'ın geçen yıl Türkiye'ye çok sayıda giriş çıkış yaptığı, son olarak 5 Kasım 2016'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ülkeye girdiği tespit edildi.

Bertrand'ın aynı zamanda FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında haklarında adli işlem yapılan kişileri destekler nitelikte haberler yazdığı, 10 Ağustos'ta "Haydar" kod adlı FETÖ üyesiyle röportaj yaptığı belirlendi.

Fransız gazeteci Bertrand'ın sosyal medya hesabı üzerinden terör propagandası nedeniyle tutuklanan Aslı Erdoğan için "Aslı Erdoğan 82 gündür tutuklu ve tutuklu olan 34.000 kişiden sadece biri, 34.000" şeklinde paylaşımının olduğu da kaydedildi.

Gözaltına alındıktan sonra Kocaeli Geri Gönderme Merkezine sevk edilen Bertrand'ın, akşam saatlerinde ülkesine gönderilmek üzere sınır dışı edileceği öğrenildi.