Gazeteci İsmet Tongo hayatını kaybetti

Gazeteci İsmet Tongo hayatını kaybetti
Güncelleme:

Duayen gazeteci Tongo 76 yaşında aramızdan ayrıldı.

Çalışma arkadaşlarının 'İstingo' diye çağırdığı, 57 yıllık gazeteci İsmet Tongo'yu kaybettik.

1995'te POSTA Gazetesi yayın hayatına atılırken spor servisinin en tecrübeli ismi olarak kurucu kadroda yer aldı. Daha sonra çıktığı ilk günden beri uzun yıllar Fanatik Gazetesi'ne yazılarıyla katkı veren İsmet Tongo'nun cenazesi yarın (çarşamba) Levent Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İSMET TONGO KİMDİR?

1940 yılında İstanbul’da doğan İsmet Tongo, İstanbul Erkek Lisesi’ndeki öğrenimini yarıda bırakıp, Özel Gazetecilik Enstitüsü’ne girdi. 1959’da Günlük Spor Gazetesi’nde sayfa sekreteri olarak başladığı gazetecilik yaşamına İstanbul Ekspres, Vatan, Son Havadis Gazeteleri’nde devam ettikten sonra 1965 yılında Milliyet Gazetesi’ne geçen ve yıllarca spor servisinde çalışan İsmet Tongo, daha sonra Tercüman’da müdürlük, Posta’da yazarlık görevlerinde bulundu.

Çıktığı ilk günden itibaren FANATİK’e yazılarıyla katkı veren İsmet ağabey, bir dönem Fotomaç Gazetesi’nde de çalıştı. Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin açtığı yarışmalarda birçok kez “Yılın Gazetecisi” ödülüne layık görülen İsmet Tongo, 1976 yılında Dünya Kupası Tarihi isimli bir de kitap yayınladı. Türk spor basınının duayenlerinden, FANATİK Gazetesi’ne çıktığı günden bu yana yazılarıyla, fikirleriyle hizmet eden ve yol gösteren, “İmparator” lakaplı İsmet Tongo abimiz, dün gece hayata gözlerini yumdu.

Bir süredir tedavi gören İsmet abimiz, ne yazık ki, daha fazla direnemedi ve sevdiklerini yetim bırakarak aramızdan ayrıldı. İsmet Tongo’nun Emre, Yasemin ve kendisi gibi spor gazeteciliği yapan Can isimli üç çocuğu bulunuyor.