Gazeteci örgütlerinden Cumhuriyet için saat 19.00’a çağrı

Gazeteci örgütlerinden Cumhuriyet için saat 19.00’a çağrı
Güncelleme:

Gazeteci örgütleri DİSK Basın İş, RSF, TGS ve TGC saat 19.00'a Cumhuriyet Gazetesi önüne çağrı yaptı.

Basın meslek örgütleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın İş ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Cumhuriyet gazetesine önüne nöbet çağrısı yaptı.

Basın örgütleri “FET/PDY ve KCK/PKK” soruşturması kapsamında yazar ve yöneticileri gözaltına alınan gazete önünde okur dayanışması sürüyor.

Gün boyunca siyasi parti temsilcileri, meslek örgütleri ve çok sayıda Cumhuriyet okuru haber alma hakkını savunmak için gazete önündeydi. Basın meslek örgütleri TGC, TGS, DİSK Basın İş ve RSF de haber alma hakkına sahip çıkmak için saat 19.00’da herkesi Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’ne çağırdı.

TGS Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Kuleli ardarda çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle basına yönelik baskının Cumhuriyet operasyonuyla devam ettiğini söyledi. Kuleli basın ve ifade özgürüğüne sahip çıkmak için herkesi 19.00’da Cumhuriyet’e çağırdı.

RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu “Söz söyleme hakkının olduğu ve korunduğu demokratik değerlere sahip çıkmak amacıyla Cumhuriyet’e gelin” dedi.

TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto ise “Cumhuriyeti bu zor günlerde yalnız bırakmamız gerekiyor. Kendisine demokrat diyen, demokrasiden yana olan herkesi Cumhuriyet’in yanında olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren de “Sadece gazetecileri değil, okurları, izleyicileri, herkesi haber alma hakkına sahip çıkmak için çağırıyoruz. Bu artık Cumhuriyet Gazetesi’nin değil cumhuriyetin sorunu” dedi.