Gözaltı haberini Star yazarı verdi

Gözaltı haberini Star yazarı verdi
Güncelleme:

Star gazetesi yazarı Fadime Özkan, Beşiktaş saldırısına getirilen yayın yasağını "sansür" gören gazetecilerin gözaltına alınacağını söyledi.

Star yazarı Fadime Özkan, Beşiktaş saldırısıyla ilgili getirilen yayın yasağına tepki gösteren gazetecilerin gözaltına alınacağını ileri sürdü.

Özkan, bugünkü köşesinde söz konusu gazetecilerin "teröre hizmet ettiğini" ileri sürerek şu sözleri sarfetti:

"Muhalif görünüp vatandaşı olduğu ülkeye düşmanlık edenlerin terörle işbirliğine bu kadar yatkın olması, terör örgütlerinin argümanlarının ya da ikna güçlerinin kuvvetinden değil ihanet edenin düşük karakterindendir. Az sayıdaki bu düşük karakterli "muhalif"in nasıl aktif hale geldiğine dün yine şahit olduk. Terörün amacına hizmet etmemek, teröristlerin izinin sürebilmek için getirilen 'yayın yasağı' tedbirini suistimal ederek İngilizce tivitlediler, sansür gibi yansıtmaya çalıştılar ve olay yeri görüntülerini 'dışarıya' servis ettiler. Toplumu tahrik etmeye, teröre hizmet etmeye çalıştılar."

Gazetecilerin gözaltına alınacağını da söyleyen Özkan, "Yaptıkları gazetecilik değil suç olduğu için İçişleri Bakanlığı da siber takip yapıyor. Siz de takip edin, bakın bakalım gözaltına alındıklarında kimler terörle işbirliklerini unutup "medya özgürlüğü"nden bahsedip "gazetecilik suç değildir" diyen 38 evladımızı öldüren örgütün ortağıdır" ifadelerini kullandı.