Hasan Cemal'e 'Erdoğan'a hakaret' davası!

Hasan Cemal'e 'Erdoğan'a hakaret' davası!
Güncelleme:

Hasan Cemal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yer verdiği "Diktatör bozuntusu!" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hâkim karşısına çıkacak.

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek duruşmada Hasan Cemal'e iddianameye karşı ne diyeceği sorulacak ve sorgusu yapılacak. Davanın Ankara'da açılması nedeniyle Hasan Cemal'in ifadesi Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Hasan Cemal, 1 Aralık 2016'da da Ankara'da hâkim karşısına çıkacak. Hasan Cemal'in TCK 299. madde uyarınca 14 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Savcı Turhan Elbistan, Hasan Cemal'in yazıda Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olan "Eyy diktatör bozuntusu! Bir de kalkmış diyorsun ki. Hem devletin ekmeğini yiyorlar, hem de ihanet ediyorlar! Peki ya sen?.. Hem ‘devletin ekmeği’ni yedin, hem de malı götürmedin mi? Dünyanın en zengin liderleri arasına katılmadın mı? Hem devletin ekmeğini yiyip, hem de devleti soymak olur mu?Söyle, olur mu? Şunu iyi bil. Bu kara leke senin alnındadır ve leke hiç temizlenmeyecektir" ifadeleriyle eleştiri sınırını aştığını, Tayyip Erdoğan'ı diktatörlük ve yolsuzlukla suçlayarak kişilik haklarına saldırdığını iddia etti.

Hasan Cemal soruşturmayla ilgili olarak verdiği ifadede, "yazısında soruşturmaya konu edilen ifadelerin ana muhalefet partisi liderine ait olduğunu, bu görüşlerin ağır eleştiriler olmakla birlikte demokrasinin temeli olan ifade özgürlüğü kapsamında bulunduğunu" vurgulamıştı.

Hasan Cemal, 4 Ekim 2015'te yazdığı "Sen cumhurbaşkanı ol, hem de..." ve 4 Ocak 2016'da yazdığı "Her Allah’ın günü ‘anayasa suçu’ işleyen bir Tayyip Erdoğan'la..." başlıklı yazıları nedeniyle de perşembe günü Ankara'da iki davada hâkim karşısına çıkmış, her iki dava da 20 Aralık'a ertelenmişti. Cemal'in TCK 299. madde uyarınca iki davada 14'er aydan 4 yıl 8'er aya kadar hapsi isteniyor.