Hüsnü Mahalli Meclis gündeminde

Hüsnü Mahalli Meclis gündeminde
Güncelleme:

Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin tutuklanması TBMM gündemine taşındı.

Hüsnü Mahalli’nin yazılarındaki alıntılar nedeniyle tutuklanmasını ‘hukuk garabeti’ olarak nitelendiren CHP’li Elif Doğan Türkmen; Başbakan Yıldırıma seslendi:

“HUKUK DIŞI UYGULAMALARA SON VERİN”
Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin tutuklanma kararı Meclis gündemine taşındı. CHP’li Elif Doğan Türkmen, gazetecilerin yazılarındaki alıntılar nedeniyle tutuklanmalarının bir hukuk garabeti olduğunu belirterek, anti demokratik hukuku hiçe sayan uygulama ve kararlara artık son verilmesi gerektiğini söyledi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, OHAL’in ilanı ile birlikte alınan gözaltı ve tutuklama kararlarının, hukuka aykırı gerekçe ve uygulamalarla artarak devam ettiğine dikkat çekti.
 

TERÖRİZE EDİLİP, İTİBARSIZLAŞTIRILIYORLAR
Bu ve benzer anti demokratik uygulamaların, söz konusu kişi ve kurumları mağdur etmesinin yanında, toplum nezdinde zor durumda bırakarak, ‘terörize’ edilip ‘itibarsızlaştırıldıkları’ yönünde ayrı bir algıya da neden olduğunu ifade eden Elif Doğan Türkmen önergesinde şunları söyledi:
“Kamuoyu vicdanını derinden etkileyen söz konusu karar ve uygulamaların son örneğini yaşadığımız gazeteci Hüsnü Mahalli’nin yazılarında kullandığı alıntılar nedeniyle tutuklanması ise ayrı bir hukuk garabetidir. Kaldı ki, Mahalli, 2011 yılına kadar hükümet ile Ortadoğu ülkeleri arasında dostluk ilişkileri kurulmasına ve geliştirilmesine aracılık ederek, dönemin hükümetine danışmanlık yapmış olan bir gazetecidir.
 

MUHALİF SESE TAHAMMÜL YOK
Ancak bu gazetecinin daha sonraki süreçte hükümetin dış politikasına yönelik getirdiği eleştiri ve uyarı yazılarının bu sonuçları doğuruyor olması ise ne yazık ki, iktidarın; muhalif her türlü sese karşı takındığı yanlış tavrın açık bir göstergesidir”
Başbakan Yıldırım’dan gazeteci Hüsnü Mahalli’nin gözaltı ve tutuklama sürecindeki gerekçeleri, isnat edilen suç ve delilleri kamuoyu ile paylaşmasını isteyen Elif Doğan Türkmen, “iktidara karşı eleştiri ve demokratik haklarını kullanan kişi ve kuruluşlara reva görülen baskı, sindirme şeklinde artan anti demokratik yöntem ve uygulamaların mağduriyetler yarattığı yönünde kamuoyu vicdanına yerleşen algıya inanıyor musunuz? Bu mağduriyetleri gidermek için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Başbakan olarak bu ve benzer anti demokratik, hukuku hiçe sayan uygulama ve kararlara son vermeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.