Özgür Gündem davası ertelendi

Özgür Gündem davası ertelendi
Güncelleme:

‘Gazetecilik suç değildir’: Özgür Gündem’le dayanışma davası 9 Aralık’a ertelendi

Özgür Gündem gazetesine destek vermek amacıyla başlatılan ‘nöbetçi yayın yönetmeni’ kampanyasına katılan gazeteciler Nadire Mater, Derya Okatan ve gazetenin sorumlu yazıişleri müdürü İnan Kızılkaya hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.


Cumhuriyet’in haberine göre duruşmada konuşan Nadire Mater, hakkında verilen ‘hükmün açıklanmasının geriye bırakılması’ kararını reddettiğini söyledi: “Gazeteciyim, yurttaşım. Özgür Gündem’de bir günlük yayın yönetmenliğim tam da benim gazeteci ve yurttaş olarak hayatta durduğum yerle buluşuyor. Çünkü; yurttaş olarak haber alma hakkımın sınırlandırılmasını, gazeteci olarak kendim için ve tüm gazeteciler için haber yapma özgürlüğünün engellenmesini, sınırlandırılmasını kabul etmiyorum.”

İlkiz’den savcı hatırlatması

Avukat Fikret İlkiz soruşturma savcısı Murat İnam’ın ‘FETÖ’ye üyelik, siyasi ve askeri casusluk’ gibi iddialarla yargılandığını hatırlatıp hakkında soruşturma olan bir savcının başka sanıkları soruşturmasının doğru olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti duruşmayı 9 Aralık saat 14.15’e erteledi.

Ragıp Duran da ifade verdi
Özgür Gündem gazetesi ‘nöbetçi yayın yönetmenliği’ davası kapsamında, gazeteci Ragıp Duran, Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi heyetine talimatla ifade verdi. Duran, “Gazetecilik suç değildir” ifadesini kullanırken, “Savcının suçlamalarına kesinlikle katılmadığım gibi, İddianamede yer alan suçlamaların yerleşik izan ve insaf kavramlarıyla çeliştiğini düşünüyorum” diye konuştu.


Duran, ‘nöbetçi yayın yönetmenliği’nin bir dayanışma faaliyeti olduğunu belirtip, “Bir tür gazeteciliktir. Gazetecilik de suç değildir. Ben sadece gazetecilik yapıyorum. Ben sadece mağdur bir gazete ile dayanışma içindeyim. Gazetecilik de dayanışma da suç değildir” dedi.