Unutulan ittifak: Şamil Tayyar-Enis Berberoğlu

Unutulan ittifak: Şamil Tayyar-Enis Berberoğlu
Güncelleme:

Aydınlık gazetesi yazarı Hikmet Çiçek, AKP Milletvekili Şamil Tayyar ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun “Ergenekon ittifakını” yazdı.

Aydınlık gazetesi yazarı Hikmet Çiçek, AKP Milletvekili Şamil Tayyar ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun “Ergenekon ittifakını” yazdı.

Hikmet Çiçek bugünkü yazısında, “İki eski gazeteci, şimdi biri AKP, öteki CHP milletvekili. Neler yapmışlardı bir hatırlayalım” diyerek şunları yazdı:

“FETÖ’CÜ YARGIÇ VE SAVCILARIN BASIN SÖZCÜSÜ GİBİYDİ”

“Eğer ‘Ergenekon’ denilen büyük yalanın tarihi, bir gazetecinin adıyla özdeş kılınacak olsaydı, bu isim Şamil Tayyar'dan başkası olamazdı. Şamil Tayyar o günlerde FETÖ’cü yargıç ve savcıların bir numaralı basın sözcüsü gibiydi. Yazıları ve kitapları ortadadır. Danıştay saldırısının hem sanığı hem de gizli tanığı Osman Yıldırım'ın yalanlarını ‘haber’ yaparak, bu davanın, Ergenekon'la bağlanmasında payı büyüktür. Ergenekon süreci boyunca görevini layıkıyla yapmıştır. Şimdi AKP Gaziantep milletvekili.”

Çiçek, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ise o dönem Şamil Tayyar’a destek veren yazısını şöyle aktardı: 

“ENİS BERBEROĞLU SENİN YATACAK YERİN YOK”

“Enis Berberoğlu, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeniydi. Şimdi CHP İstanbul milletvekili. Tarih 25 Aralık 2009. Şamil Tayyar, Ergenekon ve benzeri tertiplerin savunuculuğunu yaparken, Enis Berberoğlu ‘Hepimiz Şamil’iz’ başlığıyla şöyle yazmıştı:

‘Aslında ‘Hepimiz Şamil Tayyar olmalıyız’ demeliydim. Çünkü adamın gazeteciliği mahkeme kararıyla teyit ediliyor. 40 yaşlardaki meslektaşımız Şamil Tayyar Ergenekon takipçisi. (Tanıyan ve hatırlayan bilir, benim Susurluk halimi andırıyor.) Yazdığı Ergenekon kitapları referans sayılıyor, çok satıyor. Şamil Tayyar ilk Ergenekon kitabı yüzünden 20 ay ceza aldı. Şimdi bir duralım ve nefeslenelim... Mahkeme demiyor ki, Şamil Tayyar yalan, yanlış yazdı. Aksine karar hazırlık soruşturmasını açığa vurmaktan... Yargıyı etkilemeye çalışmaktan söz ediyor. Yani Şamil Tayyar ne yapmış? Polisin, savcının, avukatların elindeki belgelere ulaşmış. İlgili şahıslarla konuşmuş, elini mahkemeden önce tutmuş. Yani belki de tek suçu gazeteci aceleciliği.’

Berberoğlu, Tayyar’ı savunmakla kalmıyor, devam ediyor:

‘Ergenekon cezaları Şamil Tayyar’la sınırlı kalacak sanıyorsanız fena halde yanılıyorsunuz. Örneğin Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Aslan yine Ergenekon konulu bir haberle ilgili açılan davada ifade vermek üzere Bolu’da gözaltına alındı, saatler sonra serbest kalabildi.’

Adem Yavuz Aslan’ın ABD’de firarda olduğunu hatırlatalım.

Enis Berberoğlu senin yatacak yerin yok!”

Odatv.com