Yurt gazetesinde neler oluyor?

Yurt gazetesinde neler oluyor?
Güncelleme:

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), CHP eski Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt gazetesinde dört çalışanın işine son verildiğini açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), CHP eski Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt gazetesinde dört çalışanın işine son verildiğini açıkladı. TGS, Yurt gazetesini Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na şikayet etti.

TGS’nin açıklamasında “Çalışanlarına tam sekiz aydır ücret ödemeyen Yurt gazetesi yönetimi, sorunu çözmek yerine dört çalışanın işine son verdi. Üçü sendikamızın üyesi olan bu dört gazeteciye hiçbir gerekçe gösterilmediği gibi, toplusözleşme ile iş güvencesi garanti altında olan sendika işyeri temsilcisine ‘İstersen sen de ayrılabilirsin’ denildi” ifadelerini kullandı.

Yurt gazetesinde neler oluyor? - Resim : 1

“Geçtiğimiz yıl toplu iş sözleşmesi imzaladığımız Yurt gazetesinde ekonomik sorunlar, gerekli desteği ve anlayışı göstermemize rağmen çözülemedi” denilen TGS açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Sürekli ‘Kısa süre içinde çözülecek’ denmesine rağmen o ‘kısa süre’ hiç gelmedi. İstanbul gibi bir kentte sekiz aydır ücretini alamayan gazetecilerin yılgınlıkla, alacaklarından vazgeçerek işten kendi istekleriyle ayrılması hedeflendi.