Google, Türkiye'de kendisini en çok manipüle eden yayın organını fonlayacak

Google, Türkiye'de kendisini en çok manipüle eden yayın organını fonlayacak
Güncelleme:

Google dijital haberciliği geliştirmek için Demirören Grubu'na fon vereceğini açıkladı. Demirören Yayın Grubu'nun internet yayın organları internet haberciliğinde "maç saat kaçta, işte fragman" ve benzeri Google arama sonuçlarını manipüle ettiği için eleştiri oklarını üzerine çekiyordu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli internet arama motoru devi Google dijital medya projelerini desteklemek için Türkiye’den Demirören Grubu’nu seçti.

Dev firma, Google Haber Girişimi Yeniliğe Davet Programı kapsamında Demirören Grubu’na fon verecek. Programın bütçesi 1,93 milyon Amerikan doları, her proje için ise en fazla 150 bin dolar destek veriliyor.

Google Haber Girişimi (GNI) Yenilikçi Yaklaşım Çağrısı’nın sonuçları açıklandı. Girişim, geleneksel yayıncılar ve start-up’ların yanı sıra yenilikçi dijital medya projeleri geliştirmeyi hedefleyen tüm kuruluşlarına destek vermeyi amaçlıyor.

Google bu girişim ile dijital gazetecilik alanında daha iyi bir geleceğin oluşmasına katkı vermeyi hedefliyor. Girişim, yeni çalışma modelleri geliştirerek ve okurlarla etkileşime girerek bölgedeki dijital haberler için sürdürülebilir bir ortamın yaratılmasına katkıda bulunan projelere destek veriyor.

Proje başına en fazla 150 bin dolar destek

Ortadoğu, Türkiye ve Afrika ülkeleri için açılan çağrıya gelen başvurular da sonuçlandı. Çağrıya 35 ülkeden 527 başvuru yapıldı. Google, 13 ülkeden 21 projeye destek verme kararı aldı. Toplam destek miktarı 1,93 milyon Amerikan doları. Proje başına ise en fazla 150 bin dolar maddi destek sağlanacak.

Türkiye’den ise Demirören Teknoloji Anonim Şirketi’nin başvurusuna destek verilecek. Demirören proje başvurusunda Türkçe dilinde etiketleme sürecine dair araştırma yapacağını bildirdi.

Proje, okuyuculara okuduğu haberden yola çıkarak gerçek zamanlı olarak okuyucunun ilgilenebileceği kişi, kurum, yer veya konu hakkında haber önermeyi planlıyor. Amaç ise okuyucuyu daha fazla sitede tutmak. Böylece reklam gelirleri yükselecek.

Google, Türkiye'de kendisini en çok manipüle eden yayın organını fonlayacak - Resim : 1
 

Seçiniz...