Habertürk'ten ''çığa Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı yol açmış olabilir'' özrü

Habertürk'ten ''çığa Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı yol açmış olabilir'' özrü
Güncelleme:

Habertürk TV, Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in "Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Orhan’ın, ilk çığdan sonra uyarılara karşın iş makinaları ve heyetle yola çıktığını" söylemesi üzerine bir özür açıklaması yayınladı.

Habertürk TV’de bugün sabahleyin yayınlanan Para Gündem programında Habertürk TV’nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir Van’daki çığ felaketi ile ilgili olarak,kendisi de çığ altında kalan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan’ın tüm uyarılara karşın ilk çığdan sonra iş makineleri ve heyet ile yola çıktığını bildirdi.

Van’da 38 yurttaşın yaşamını yitirdiği çığ felaketi hakkında konuşan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili uyarıları dinlemedi. İş makinaları ile yolu açtırdı. Yüksek desibel çığı tetikledi ve minibüs çığın altında kaldı” demişti.

Gülşen Orhan'ın iddiayı yalanlamasının ardından Bülent Aydemir özür diledi. Aydemir’in özür dilemesinin ardından bu kez de kurumsal açıklamayla özür dilendi.

Habertürk TV'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Habertürk TV’de bugün sabahleyin yayınlanan Para Gündem programında Habertürk TV’mizin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in Van’daki çığ felaketi ile ilgili olarak maalesef teyit edilmemiş ve sonradan doğru olmadığı ortaya çıkan bir bilgiyi yayıncılık ilkelerimize uymayan bir şekilde televizyon canlı yayınında kamuoyuna iletmiş bulunmasından son derece üzüntülüyüz.

 Bu paylaşımın milletçe yasını tuttuğumuz ve devlet/millet ortaklaşması ile yaraları sarmaya çalıştığımız bir felaketle ilgili olması üzüntümüzü daha da arttırmıştır.

Nitekim Bülent Aydemir arkadaşımız yayında bahsedilen Sayın Gülşen Orhan’ın olaya dair yaptığı paylaşımlarının hemen akabinde gene Habertürk ekranından hatasını düzeltmiş, kasıt olmayan bu hatasından dolayı üzüntülerini bildirmiş ve hem Sayın Orhan’dan hem de kamuoyundan ve izleyicilerimizden özür dilemiştir. Yayıncılıkta aslolan hata ve yanlış yapmamaktır; ama bir şekilde ve istemeden hatalı, yanlış bir bilgi ve haber paylaşıldığında da en kısa süre içerisinde hatayı düzeltmek ve gerektiğinde muhataplarından özür dilemek sorumlu yayıncılığın ve medya etiğinin bir gereğidir."

Şok iddia: ''Çığa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sebep oldu''Şok iddia: ''Çığa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sebep oldu''

 

Seçiniz...