Hıncal Uluç: Mete Kalkavan o küfürleri hak etti

Hıncal Uluç: Mete Kalkavan o küfürleri hak etti
Güncelleme:

Gazeteci Hıncal Uluç, köşe yazısında Caner Erkin'in hakem Mete Kalkavan'a ettiği küfürleri değerlendirirken şok eden sözler sarfetti.

Gazeteci Hıncal Uluç, Caner Erkin'in Beşiktaş-Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a ettiği küfürleri değerlendirdi. Uluç, son yazısında Mete Kalkavan'ı eleştirirken Türk futboluna dair yaptığı tespitleri de yineledi.

İşte Uluç’un o yazısı..

Hangi futbolcu, hangi hakeme elle, dille sövüyorsa, bilin ki o hakem o küfürleri hak ediyordur bu ülkede.. Caner’in kendisine kart çıkardığı için Hakem Mete Kalkavan’a hem de nasıl sövdüğünü bütün Türkiye izledi. Kayıtlar hala yayıncı kuruluşun elinde.. Peki ne yaptı Mete Kalkavan?.

Bu ülkede hemen her hakemin yaptığı eyyam ayni.. Sarı kart çıkardığı oyuncuya anında sırtını dönerek olay yerinden uzaklaşmak. Çünkü onun elle ve dille kendisine söveceğini biliyor. İkinci sarıyı çıkarmak zorunda kalacağını biliyor. Olay yerinden kaçıyor ki “Kartı çıkaramadı” demesinler…

Futbolcu geri zekâlı mı?. Yıllardan beri görmüş yaşamış.. Kırmızıyı görmeyeceğini adı gibi bildiğinden içindekileri kusuyor ve maça devam ediyor.. Diyelim görüntüler var. Federasyon ceza heyetine sevk eder mi?. Bu eyyamcı Federasyon mu?. Güldürmeyin beni.. Diyelim etmek zorunda kaldı.. PFDK eyyamcıları ceza verir mi?. Diyelim o da vermek zorunda kaldı?.. Eeee!.. Tahkim eyyamcıları var. İndirir nasılsa..

Ülkem futbolu Yıldırım Demirören Federasyonu yüzünden, sadece futbol olarak değil, Etik, yani ahlaki çöküntüye de uğradı.. Hakeme hem de gözlerinin içine bakarak “O… çocuğu” diyen Hoca’ya ne ceza verebildi, Eyyamcılar Federasyonu?. Tarık Ongun tribünden atılan şişeyle yaralandı. Cüneyt maçı tatil etmeyi aklına bile getirmedi, eyyamdan. Eyyamcı federasyon ve kurullarının ne yapacağını da göreceğiz..

Erman Hoca açıkladı, eski hakemlerle yenilerin farkını.. “Biz komik paralar alır, hakemliği ‘Hobi’ olarak yapardık. O zaman da korkumuz yoktu, düdük çalarken. Oysa bugünkü hakemler yılda yarım milyon kazanıyorlar.. O parayı kaybetmek isterler mi?. O zaman gelsin eyyam!.”

Söv Caner kardeşim söv!. At senin, meydan senin, şan senin!.. Korkak hakemlerimiz de kurbanlık koyun!. Kesiver kuyruklarını, gitsin!.

Sabah