Dijital dünyanın yeni oyuncusu: Zip Reklam

Dijital dünyanın yeni oyuncusu: Zip Reklam
Güncelleme:

Reklamcılık sektörüne yeni bir soluk katmayı hedefleyen Zip Reklam sektörünün önde gelen isimleri Öznur Dağlı Kesim ve ortağı Elif Ayşe Kurt'un liderliğinde çalışmalarına başladı.

Günümüz dünyasında dijital teknolojilerin her geçen gün hızına yetişilemez bir şekilde gelişmeye devam etmesi satış ve pazarlama anlamında birçok sektöre çeşitlilik getirdiği gibi yine bu anlamda reklam sektöründeki çeşitliliği de artırdı. Tabi reklam deyince sadece dijitalden yani online stratejilerden bahsetmek olmaz. İşin bir de geleneksel ya da offline olarak adlandırılan basılı ya da TV reklamı tarafı da mevcut. Güncel olarak bakıldığında, başarıya ulaşmak isteyen şirketler de satış ve pazarlamada sadece online ya da offline stratejilere değil her ikisini entegre hale getirerek başarıya ulaşıyorlar.

Bu bilinçle hareket ederek 11 yılı aşkın sektör deneyiminin ardından, elde ettiği deneyimleri kendi penceresinden aktarma tutkusuyla yola çıkan Öznur Dağlı Kesim, yaklaşık 2 ay önce Zip Reklam isimli ajansı kurdu. Kendisine bu yolda ortağı Elif Ayşe Kurt ve reklam direktörü olarak görev alan yol arkadaşı Melisa Dağlı eşlik ediyor.

Dijital dünyanın yeni oyuncusu: Zip Reklam - Resim : 1

Zip Reklam hem online hem de offline olarak stratejik medya, video prodüksiyon, sosyal medya hesap yönetimi, creative , danışmanlık , Influencer marketing ve kurgusal proje satışı alanlarında çözümler sunan bir kurumdur.

Dijital dünyanın yeni oyuncusu: Zip Reklam - Resim : 2

Sektöre yepyeni bir soluk kazandırma amacında olan zip reklam 21 haziran tarihinde düzenlediği bir etkinlikle bu amacı doğrultusundaki hevesini ortaya koydu. Paylaşımlı ofis alanı Habita’nın ev sahipliğinde yaptığı etkinlikte sektöre dair her şey sektörün önde gelen isimleriyle enine boyuna konuşuldu.

Dijital dünyanın yeni oyuncusu: Zip Reklam - Resim : 3

Datadan siber güvenliğe ölçümlemeden programatiğe blockchain teknolojisinden içerik ve entegrasyona bir çok konunun konuşulduğu etkinlikte aynı zamanda giyilebilir teknolojiler ve kişisel verilerin korunması ve gdpr da ele alındı.

Dijital dünyanın yeni oyuncusu: Zip Reklam - Resim : 4

Dilerseniz şimdi zip Reklam tarafından düzenlenen Zip meetup etkinliğinde sahneye kimler çıktı neler konuşuldu hızlıca bir göz atalım.

1. Ufuk Büyük – Posta Gazetesi – Dijital Medya Grup Başkan Yardımcısı
Ufuk Büyük, yeni nesil 360 derece iletişim başlıklı konuşmasında, Posta Gazetesi’nin hem basılı hem de dijital alanda, 360 derece iletişim ve pazarlamaya verdiği değeri anlattı.

2. İlyas Teker – SEO
Meslek hayatına Freelance olarak devam eden İlyas Teker, SEO yani Arama Motoru Optimizasyonu anlattığı konuşmasında, SEO’nun günümüz dijital pazarlamasındaki önemini ve kullanılış biçimini ele aldı. Bunun yanında bazı önemli noktalara da değinen Teker, Google aramalarında %85 organik sonuçlara tıklandığını, aynı zamanda dünya çapındaki büyük şirketlerin daha fazla trafik almak için çeşitli hilelere başvurduğunu ve buna karşılık Google’ın milyon dolarlık cezalar kestiğinin altını çizdi

3. Tuna Gürel – Puhu Tv – Group Sales Manager
Son yıllarda çoğumuzun en az bir kere bile olsa kullanmış olduğu Puhu Tv özelinde internet tabanlı yayın platformlarının dünya çapındaki yükselişinden bahseden Tuna Gürel, platformun paralı olmamasının sebebini, bu alışkanlığın ülkeye kazandırmaya çalıştıklarından kaynaklı olduğunu belirtti. Ayda 10 milyon civarında izleyiciye ulaştıklarını belirten Gürel, bu izleyicilerin platformun kendi dizileri olan Fi, Şahsiyet ve Dip yerine, TV dizilerini daha çok izlediğini aktardı. Bunun da TV izleyicisinin dijitale doğru transferinin önemli bir göstergesi oluğundan bahsetti.

4. Eser Yoğurtçu – Temiz – Founder
2016 yılında kurulan ve şu anda 50.000 kullanıcıya ulaşmış olan Temiz, kişiye özel profesyonel kuru temizleme, yıkama ve lostra hizmeti sağlayan bir platform. Uygulama aynı zamanda 2016 ve 2017 yıllarında da App Store’da yılın uygulaması seçildi. Eser Yoğurtçu, globalde bu işi yapan rakiplerinin olduğunu ancak yerelde her ne kadar benzer rakipleri olsa da kuryeden temizlemeye tüm operasyonu kendisine ait olan başka bir rakiplerinin bulunmadığının altını özellikle çizdi.

5. Aytek Açık – Onedio – Vice President of Sales
Onedio adına konuşmasını yapan Aytek Açık, içerik pazarlama stratejisinin önemine değindi. Kadınların erkeklere kıyasla %85 oranında daha fazla içerik paylaştığını belirten Açık, kimliği yansıtan, hisleri ön plana çıkaran ve sosyolojik içerikli paylaşımların zirvede olduğuna vurgu yaptı.

6. Uluç Selamet – The Bond Digital – Sales Coordinator
VR yani Sanal Gerçeklik teknolojisi hakkında konuşan Uluç Selamet, VR dünyasında son 2 yılda çok hızlı bir artış kaydedildiğinden bahsetti. 2017 yılında kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen oyun/uygulama içi satın alımlar 417 milyon doları bulurken, bu rakamın 2018 başlarında ise 1 milyar dolara ulaştığının altını özellikle çizen Selamet, VR teknolojiyle imza attıkları işlerden de bahsetti. LC Waikiki, Volkswagen, Dacia ve Geberit markalarıyla yapılan çalışmalarla birlikte, tüketiciyi markaya değil markayı tüketiciye getirmek oldukları hedefinde yollarına devam ettiklerini belirtti.

7. Ayberk Demirci – Akbank – Programmatic Manager
Performans pazarlaması konusunda bilgilendirmelerde bulunan Ayberk Demirci, doğru kişi, doğru zaman, doğru yer-mecra ve doğru ürün-teklif kriterlerinin performans pazarlamasında en önemli noktalar olduğundan bahsetti.

8. Sitem Atadan – Sizmek – Head of Sales
Reklamda ölçümlerin önemine değinen Sitem Atadan, yapılan kampanyalarda bazı doğru sanılan yanlışlar olduğunun özellikle altını çizerek, bu doğrultuda kampanyalarda gösterimin değil, görüntülemenin ölçülmesinin daha doğru ve faydalı sonuçlar doğuracağını aktardı.

9. Gökhan Kesim – Erdem&Partners – Partner Avukat
İnternet kullanımındaki kişi sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte, ortaya çıkan güvenlik açıkları en büyük problemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Genel anlamda bu konulara değinerek, dataların ve kişisel verilerin korunması konusunda bilgi veren Gökhan Kesim, yasalardan ve uygulanan hukuki cezalardan bahsetti.

10. Engin Bora Şahin – KPMG – Türkiye Manager
Yaptığı sunumda siber güvenlik trendlerinden ve son dönem siber saldırılardan bahseden Engin Bora Şahin, virüs kavramının internet tarihinin ilk yıllarından beri var olduğunu söyledi. Bu alanda oldukça güçlü devletlerin bile zaman zaman siber saldırılara maruz kalabildiğini belirten Şahin, yakın zamanda bu saldırıların çok daha ciddi tehditler oluşturabileceğini, bu yüzden de geç kalınmadan gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının gerekliliğini vurguladı.

11. Ulaş Akpınar – Mediaworks – Founder
Günümüzün en büyük dijital trendlerinden biri olan Blockchain teknolojisi üzerine bir sunum gerçekleştiren Ulaş Akpınar, Blockchain teknolojisinin geleceğinden ve bununla birlikte ilintili olarak kripto paralara dair bazı bilgilendirmelerde bulundu.

12. Vildan Ay – Poltio – Co-Founder
Kendini sosyal anket servisi olarak tanımlayan Poltio’nun kurucu ortaklarından olan Vildan Ay, yaptığı sunumda, kullanıcıyı ne yaparsa yapsın oyuna davet etmenin ve interaktif iletişimi sağlamak adına oyunlaştırma yönteminin kullanılmasının büyük bir önemi olduğunu söyledi.

Seçiniz...