Hükümet medyasından bir ''sansür'' tepkisi daha

Hükümet medyasından bir ''sansür'' tepkisi daha
Güncelleme:

RTÜK'ün internet yayınlarını da denetlemesinin önünü açan düzenlemeye hükümete yakın medyadan tepkiler büyüyor. Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın ardından Star yazarı Ardan Zentürk de dikkat çeken ifadelerin yer aldığı bir yazıya imzasını attı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internete darbe vuran yeni yönetmeliğine her kesimden tepkiler devam ediyor. Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk de RTÜK’ün internet darbesini bugün köşesine taşıdı. “RTÜK bu yapısıyla derhal lağvedilmelidir” diye yazan Ardan Zentürk, RTÜK’ün internet yönetmeliği ile ilgili, “Erdoğan’ın ‘diktatör’ kimlik taşıdığını 2009 Davos’taki ‘one minute’ten bu yana küresel Siyonist lobi pompalıyor, işin aslı öyle değil diye, sonra, bir kanunla kendi bacağımıza sıkıyoruz” diye yazdı.

RTÜK’ün internet üzerinden denetim yapmaya kalkması ile Türkiye’nin “üçüncü dünya ülkesi” olacağını belirten Zentürk, “Neo-con/Siyonist lobi NETFLIX aleyhine kampanya yürütüyor, her ülkenin meşrebine göre bir kampanya bu, bize de eşcinsellik mevzuu denk geldi, geçiniz” ifadelerini kullandı.

RTÜK’ün internet yayınlarından para almasının da hukuki olmadığını yazan Zentürk,“İnternet milli bir servet değildir, o zeminde toplumun bir hakkı yoktur, devletin o mecradan para alma hakkı da yoktur. O mecra sesini duyurmak isteyenlerin zeminidir, para baskısıyla susturuldukları an, entelektüel sermaye devre dışı kalır, kaybeden demokrasi ve millet olur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Barlas: ''Sansürün sonu hayal kırıklığı olur''Mehmet Barlas: ''Sansürün sonu hayal kırıklığı olur''

 

Ardan Zentürk'ün yazısının tamamı için...