Hürriyet'e erişim engeli mi var ?

Hürriyet'e erişim engeli mi var ?
Güncelleme:

Bugün 16.40'tan itibaren bir saati aşkın bir süre Turkcell Superonline kullanıcıları hürriyet.com.tr ana sayfasına erişemedi.

Bugün 16.40’tan itibaren bir saati aşkın bir süre Turkcell Superonline kullanıcıları hürriyet.com.tr ana sayfasına erişemedi...

Bugün 16.40’tan itibaren bir saati aşkın bir süre Turkcell Superonline kullanıcıları hürriyet.com.tr ana sayfasına erişemedi.

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter’da “hürriyet.com.tr alan adresine yönelik hiçbir erişim engeli bulunmamaktadır. Teknik bir arızadan kaynaklanan sorunun giderildiği raporlanmıştır” mesajını paylaştı.

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre bu teknik sorun, Turkcell’den bir görevlinin, Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin bir habere yönelik verdiği erişim engeli kararını uygularken yaptığı hatadan kaynaklandı.

Mahkeme kararında engellenecek tek haberin adresi (URL) paylaşılırken “/”işareti sehven tek yerine çift yazıldı.

Diğer operatörler kararı olması gerektiği gibi uygularken, Turkcell görevlisi sehven yapılan bu hatayı fark etmeyip adresi olduğu gibi kopyalayınca, engelleme bu operatörde ana sayfaya yönel ve söz konusu sorun oluştu. 

Turkcell hatanın bildirilmesi üzerine 18.00 sularında kullanıcıların hürriyet.com.tr’ye erişimini tekrar sağlamaya başladı.