Karikatürist Cihan Demirci’ye beraat

Karikatürist Cihan Demirci’ye beraat
Güncelleme:

Sosyal medyada 6-7 yıl önceki karikatür ve mizahi paylaşımları nedeniyle hakkında dava açılan mizah yazarı-karikatürcü Cihan Demirci, ilk dururuşmada beraat etti.

Facebook’ta yıllar önceki karikatür ve mizah ağırlıklı paylaşımları nedeniyle karikatürist Demirci hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Geçen yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Demirci, İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada beraat etti.

Dava sonrası açıklama yapan Demirci, “Aslında kimseler pek bilmez ama 2019’da mizah ve karikatür yayıncılığının 150. yılındayız ve 150. yılda şu uğraştığımız işlere bir bakın. Ömrünü mizaha adamış, 41 yıllık mizahçıyım, yazar-çizerim. Mizah yoluyla sadece eleştiri yaparım, asla hakaret etmem. 41 yıl boyunca gelmiş-geçmiş nice siyasileri eleştiren yazılar yazdım, karikatürler çizdim ama hayatımda ilk kez böyle bir şey başıma geldi” dedi.

Yıllardır basının ve medyanın uzağında bırakıldığını, siyasi mizah kitaplarının yayımlanmadığını belirten Demirci, şöyle devam etti: “Aslında polis ifadesinden sonra takipsizlik verilmesi gereken bir soruşturma dava aşamasına bile gelmemeliydi. Ben 14 aya yaklaşan bu anlamsız süreçte ciddi bir gerginlik yaşadım, zaten bozuk olan sağlığım daha da bozuldu, yani bu zorlama davayla bana zaten 14 aylık bir ceza verilmiş oldu ama iddia makamının duruşmaya katılmadığı ilk celsedeki beraat kararıyla hayata adeta yeniden dönmüş oldum. Dilerim bu tür davalarla artık insanların ömründen zaman çalınmasın. İfade özgürlüğünün artık suç sayılmayacağı bir ülkede yaşamak istiyorum, bu çok mu büyük bir hayal” dedi.

 
 

Etiketler Cihan Demirci