Kayyum zorunlu izne çıkardı !

Kayyum zorunlu izne çıkardı !

Koza-İpek Yayın Grubu’na ait kanal ve gazetelerde görev yapan 16 kişi kayyum tarafından zorunlu izne çıkarıldı.

Koza-İpek Yayın Grubu’na ait Kanaltürk TV, Bugün TV ile Bugün ve Millet gazetelerinde görev yapan 16 kişi, yönetime atanan kayyum tarafından zorunlu izne çıkarıldı. Kapıda çalışanları karşılayan polis, listede olanları içeri almadı. Bazı çalışanlar da eşyasını toplayıp istifasını vererek binadan ayrıldı. 

KAPIDA POLİS KARŞILADI

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, Mecidiyeköy’deki yayın binasında polisin geniş güvenlik önlemleri üçüncü gününde de devam etti. Medya çalışanları binaya polis kontrolünde girdi. Bina önünde ise polis ekipleri iki TOMA eşliğinde bekleyişlerini gün boyunca sürdürdü. Sabah saatlerinde işe gelen çalışanlar, polislerin elinde isim listesi olduğunu ve listede adı olanların içeriye alınmadığını söyledi. www.bugun.com.tr’nin yayın yönetmeni Bekir Koç, kendisinin isteği dışında yıllık izne çıkarıldığını söyleyerek “Polise bir liste verilmiş, görevden alınanlar, işine son verilenler gibi farklı kategorilerde. Benim de görevden alındığım yazıyordu. Beni içeriye almadılar. Kayyum ile görüştüm. Senelik izne ayrılmam gerektiğini söylediler. Kapıdaki polisler karşılıyor. Yazılı bir evrak istediğimizde veremeyeceklerini söylüyorlar. Hatta o listenin görüntüsünü bile almamıza izin vermiyorlar” dedi. 

ROBOCOP’LARI AŞIYORUM

Uygulamalara tepki gösteren bazı editörler ise istifa etti. Çalışanlar eşyasını toplayarak binadan ayrıldı. İstifa eden Bugün TV editörlerinden Fatih Akalan, “Editörlük yaptığım İpek Medya’ya polis robocop’ları ve panzerleri aşarak giriyorum. Evrensel gazetecilik ilkelerine uygun olarak fiziksel ve düşünsel anlamda bağımsız gazetecilik yapma imkânımın olmadığını görüyorum” diye konuştu.

POLİS GÖLGESİNDE

Bugün TV’de sunuculuk yapan Turan Görüryılmaz ise polis gölgesinde yayıncılık yapamadıklarını söyleyerek “Ben her sabah mesaimin başladığı saatte geliyorum. Ama yapacak hiçbir şey yok, sadece oturuyorum. Ekrana çıkamıyorum. Bina içinde polisler bekliyor. Bu şartlarda çalışamayız” dedi. 

SALI GÜNÜNE KADAR İZİN

İstifa etmeyen çalışanlardan 16 kişi ise kayyum kararıyla salı gününe kadar zorunlu izne çıkarıldı. Aralarında muhabir ve köşe yazarlarının da bulunduğu bu kişiler zorunlu izne çıkarıldıkları için gazete binasından ayrıldı. Önceki gün kayyum Hasan Ölçer ile yazı işleri toplantısında tartışan muhabir Bilal Şahin de izne çıkarılanlar arasında yer aldı. Bilal Şahin “Sabah polislerin elinde liste vardı. Öğle saatlerinde ise kayyumun benimle birlikte 16 arkadaşımı salı gününe kadar izne çıkardıklarını öğrendim. Bu bizim tercihimiz değil” dedi. Zorunlu izin kararının ardından Bugün Gazetesi Koordinatörü Mehmet Yılmaz da istifasını açıkladı. Yılmaz çalışanların alkışları arasında gazete binasından ayrıldı. Bugün gazetesinin görevden alınan Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ile Millet gazetesinin görevden alınan Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün binaya geldi. Erhan Başyurt “Bana tebliğ edilmiş hiçbir şey yok. Yasadışı yapılmış bir gazete var. Künyeden bilgim dışında ismim çıkartılmış, bilgim dışında bir gazete yapılmış” dedi. 

KOORDİNATÖR MÜEZZİNO 

Kayyum atanmasının ardından Bugün Gazetesi Yazı İşleri Koordinatörlüğü’ne Oğuzhan Müezzino getirildi. Daha önce Türkiye gazetesi, Star gazetesi ve TGRT’de çalışan Müezzino, Twitter hesabından  yeni görevini açıkladı.

KAYYUMDAN ÖNCE, KAYYUMDAN SONRA

Kayyumdan önceki Bugün gazetesi ile kayyumdan sonraki gazete arasındaki fark dikkat çekici. Kayyum yönetimindeki Bugün gazetesi, Ankara’daki 29 Ekimkutlamalarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yer aldığı bir fotoğraf ve ‘Cumhur Meydanda’ manşetiyle çıktı. Köşe yazarlarından hiçbirinin yazısına yer verilmedi. Kayyumdan önceki gazete ise ‘Kayyumla gasp’ manşetiyle çıkmıştı. Gazete çalışanları tarafından ise ‘Özgür Bugün’ adıyla hazırlanan gazete www.ozgurbugun.com internet adresinden paylaşıldı. 

KÜNYEDE HARF OPERASYONU

KAYYUM göreve başladıktan sonra, dünkü Bugün gazetesinin künyesi de değişti. Yayın Sahibi Akın İpek’in adı künyede güçlükle okunacak kadar küçük harflerle yazıldı. İpek Medya Grup Başkanı Ayhan Yurttaş ve Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Koordinatör Mehmet Yılmaz ve yazıişleri müdürlerinden Güngör Ergin’in adı da künyeden çıkarıldı.