KHK ile kapatılan YÖN Radyo açılıyor

KHK ile kapatılan YÖN Radyo açılıyor

Başbakanlık, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kapatılan YÖN Radyo ve Zarok TV’nin açılmasına karar verdi.

Yön Radyo’nun açılmasına ilişkin karar, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında kurulan komisyonun yeniden değerlendirme toplantısında alındı.  Bu arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YÖN Radyo yöneticilerini CHP Genel Merkezi'ndeki makam odasında kabul etti.

DANIŞTAY KAMUDAN ATILANLAR İÇİN ADRES GÖSTERDİ

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gerek hükümetin yayınladığı KHK ekli listeler, gerekse bizzat kendi kurumları tarafından işten çıkarılanların izleyecekleri adli yol kesinleşti. Danıştay, KHK ile kamudan atılan 70 bin 784 kamu görevlisi başta olmak üzere kendi kurumları tarafından işten çıkarılanların itiraz için öncelikle kendilerine değil, bölge idare mahkemelerine başvurmalarına hükmetti. Danıştay'ın bu kararıyla, işten çıkarılanların izleyecekleri adli yol da kesinleşmiş oldu. Buna göre kamuda işten çıkarılma yöntemi ne olursa olsun (KHK ya da doğrudan kurum tarafından), işten çıkarılanlar itirazlarını Danıştay'a değil, bölge idare mahkemesine yapacaklar. İşten çıkarılanların, kendilerine bu kararın tebliğ edilmesinden itibaren en geç 90 gün içinde bölge idare mahkemesine başvurmaları gerekiyor.

Sözcü