La Liga başkanından Arda Turan açıklaması !

La Liga başkanından Arda Turan açıklaması !
Güncelleme:

İspanya Futbol Ligi La Liga'nın başkanı Javier Tebas, Arda Turan ve Emre Çolak ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İspanya Futbol Ligi La Liga'nın başkanı Javier Tebas, Saran Holding'i ziyaret etti. 

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'la görüşen ve fikir alışverişinde bulunan Tebas sonrasında Radyospor'un canlı yayın konuğu oldu.  

İşte La Liga başkanı Javier Tebas'ın Radyospor'a yaptığı özel açıklamalar: 

Özgür Sancar: Türk Ligi'ni soprtif başarı ve ekonomik açıdan nasıl buluyorsunuz? 

Javier Tebas: Türk Ligi'nin daha yarışmacı olması için üzerinde çalışılması gerekir. Bana göre Finansal Fair-Play kurallarına sıkı sıkıya bağlı olmak gerekir. Tabii buna bağlı olarak yayın gelirlerini arttırmak gerekir. Ama siz eğer ekonomik açıdan kontrollü hareket etmiyorsanız, sportif başarıyı yakalamanız mümkün değil.

-  Size göre Türk takımları yayınlar açısından yeterli geliri elde ediyorlar mı? 

Yayın gelirlerinde asla yeterli bir limit olduğundan bahsedemeyiz. Hiçbir zaman çok diyemeyiz. Önemli olan gelirleriniz artarken, borçlarınızı doğru biçimde yapılandırmaktır. Avrupa'da ne kadar gelir elde ettiğinize bakılırken, borcunuzun ne kadar olduğu konusu daha dikkatle incelenir. Doğru bir ekonomik yapıyı tutturmanız gerekir. Bizim için ekonomik kontroldeki başarıyla sahadaki başarı aynı ölçüdedir. Eğer ikisi arasındaki dengeyi bulamıyorsanız paranızı pencereden aşağıya atmış olursunuz. 

- La Liga'daki iki Türk Arda Turan ve Emre Çolak için ne düşünüyorsunuz? 

Barcelona'da futbol oynamak gerçekten çok zor. Pek çok yıldız var ve hep en iyisini vermek zorundasınız. Bu çerçevede Arda Turan orada başarılı bir yere sahip. Arda da Emre de üst düzeyde futbol oynuyorlar. Bana göre İspanyol futbolunun daha çok sayıda Türk futbolcuya ihtiyacı var. İspanyol takımları iyi gelirlere sahip ve önemli paralar ödüyorlar futbolcular için. Bu nedenle diğer liglere meyil etmek zor gözüküyor. Ama şu anda zaten Türkler başarıyla oynuyorlar.  

Ajansspor