Meclis Emin Çölaşan'a tehdide özel yaşam dedi

Meclis Emin Çölaşan'a tehdide özel yaşam dedi
Güncelleme:

Gazeteci yazar Emin Çölaşan'ın tehdit edilmesine ilişkin olarak TBMM’ye verilen soru önergesi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından geri çevrildi.

Önerge sahibi CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP iktidarı, muhaliflere yönelik tehdidi, tekmeyi ve hakareti suç olmaktan çıkarıyor ve adeta teşvik ediyor" dedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın tutumunu da eleştiren Yarkadaş, şöyle dedi:

“SÖZCÜ Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan, 10 Nisan 2018 tarihinde, adı ve adresi belli bir kişi tarafından, üstelik de sahibi olduğu şirketin mail adresinden ölümle tehdit edildi. Çölaşan’ın bu tehdidi köşesine taşıması üzerine, ben de konuyu Başbakan Yıldırım’a yazılı bir önergeyle ilettim. Önergede, adı ve adresi belli olan tehditçi için herhangi bir işlemin yapılıp yapılmadığını ve tehdide karşı hangi önlemleri alacaklarını sordum. Soru önergemin üzerinden tam 40 gün geçti. TBMM Başkanı, Çölaşan’ın tehdit edilmesine ilişkin önergemin, iç tüzüğe aykırı olduğu öne sürerek  geri gönderildi. Özel yaşamı ilgilendiren konuymuş bu nedenle geri çevrilmiş. Kahraman, önergemi geri gönderdiğine göre, Çölaşan’ın tehdit edilmesini, tehditçinin özel yaşamı sayıyor demek ki… İşte bu kafa, cinayetlere, suikastlere ve saldırılara zemin hazırlıyor, teşvik ediyor ve cesaretlendiriyor.”

“KAHRAMAN TEHDİDE GÖZ YUMUYOR”

Kahraman’ın, muhaliflere yönelik işkence, tehdit ve saldırılara ilişkin tüm önergeleri okumadan geri gönderdiğini savunan Yarkadaş, “Kendisini o makama yakışmayan bir kişi olarak anacağız. Emin Çölaşan AKP karşıtı diye, tehdit edilmesini meşru gören bir kafanın, TBMM Başkanlığı’nı işgal etmesi, demokrasimiz açısından bir utançtı. Çölaşan’ı alçakça tehdit eden kişi hakkında soruşturma bile açılmazken, tehdide yönelik sorumuz ‘Bu özel yaşamdır, soramazsınız’ denilerek geri gönderiliyor. Halkımız 24 Haziran’da bu utanmazlığa gereken cevabı vermeli ve Türkiye’yi bu utançtan kurtarmalıdır.”