Medyada operasyon: Nazlı Ilıcak ve 41 gazeteciye gözaltı kararı

Medyada operasyon: Nazlı Ilıcak ve 41 gazeteciye gözaltı kararı

FETÖ kapsamında gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltı listesinde yer alan 11 ismin yurt dışına kaçtığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada kapsamında aralarında Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gazetecilerden beşi gözaltına alındı, 11 ismin ise Türkiye'den kaçtığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca FETÖ / PDY örgütünün medya ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep edildi. Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

GÖZALTI KARARI VERİLEN GAZETECİLER LİSTESİ

İşte Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Mümtazer Türköne'ninde aralarında bulunduğu gözaltı listesi:

ABDULLAH ABDULKADİROĞLU, ABDULLAH KILIÇ, AHMET DÖNMEZ, ALİ AKKUŞ, ARDA AKIN, NAZLI ILICAK, BAYRAM KAYA, BİLAL ŞAHİN, BÜLENT CEYHAN, BÜLENT MUMAY, BÜNYAMİN KÖSELİ, CEMAL AZMİ KALYONCU, CEVHERİ GÜVEN, CİHAN ACAR, CUMA ULUS, EMRE SONCAN, ERCAN GÜN, ERKAN AKKUŞ, ERTUĞRUL ERBAŞ, FATİH AKALAN, FATİH YAĞMUR, HABİB GÜLER, HANIM BÜŞRA ERDAL, HAŞİM SÖYLEMEZ, HÜSEYİN AYDIN, İBRAHİM BALTA, KAMİL MAMAN, KERİM GÜN, LEVENT KENES, MAHMUT HAZAR, MEHMET GÜNDEM, METİN YIKAR, MUHAMMET FATİF UĞUR, MUSTAFA ERKAN ACAR, MÜRSEL GENÇ, SELAHATTİN SEVİ, SEYİT KILIÇ, TURAN GÖRÜRYILMAZ, UFUK ŞANLI, UFUK EMİN KÖROĞLU, YAKUP SAĞLAM, YAKUP ÇETİN.

NAZLI ILICAK BULUNAMADI

Darbe soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkan gazeteci Nazlı Ilıcak, Bodrum'da arama yapılan dört ayrı adreste de bulunamadı.

Darbe girişimi soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkartılan 42 gazeteci arasında bulunan Nazlı ılıcak'ın yakalanması için Bodrum'da sabah saatlerinde başlatılan operasyonlar sürüyor. Ilıcak'ın Güvercinlik'teki evinde yapılan aramaların ardından Küçükbükü Mahallesi'nde bululan kuzeni Serhat Ilıcık'a ait malikanede jandarma ve polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Ekipler daha sonra Ilıcak ailesine ait "Pelara" adlı teknede ile Kızılburun mevkiinde bulunan Ilıcak'ın kız kardeşine ait evde arama gerçekleştirdi.

Nazlı Ilıcak, yapılan aramalarda her dört adreste de bulunamadı. Didik didik aranan evler ve yatta geniş çaplı inceleme yapıldı.

"İKİ GÜNDÜR ULAŞAMIYORUM"

Nazlı Ilıcak'ın arandığı adreslerden biri olan Serhat Ilıcak'a ait makinede polis ekiplerinin gelmesini bekleyen gazeteciler, aracıyla evden ayrılmak üzere olan Serhat Ilıcak ile karşılaştı. Ilıcak, kendisine Nazlı Ilıcak'ı soran gazetecilere; "Telefonu kapalı, 2 gündür bende ulaşamıyorum. Nerede olduğunu bilmiyorum" dedikten sonra hızla bölgeden uzaklaştı.

Serhat Ilıcak'tan birkaç dakika önce malikaneden ayrılan lüks cipte bulunan bir başka kişi ise evin Nazlı Ilıcak'a ait olmadığını, adresin Ilıcak'larla alakasının bulunmadığını ve Nazlı Ilıcak'ın da adreste olmadığını iddia etti.

Şuana kadar dört ayrı adreste arama yapan polis ve jandarma ekipleri, Nazlı Ilıcak'ın yakalanması için Bodrum genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

11 İSİM YURT DIŞINA KAÇMIŞ

Söz konusu listede bulunan isimlerden 11 kişinin yurtdışına kaçtığı belirlendi. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'u takip eden günlerde listedeki 8 ismin ülkeyi terkettiği, diğer 3 kişinin ise bu tarihten önce yurtdışına çıktığı tespit edildi.

Darbe girişiminden sonra ülkeyi terkeden isimler şöyle;

- Abdullah Abdülkadir

- Bilal Şahin

- Bülent Ceyhan

- Fatih Akalan

- Fatih Yağmur

- Kamil Maman

- Mahmut Hazar

- Selahattin Selvi

Darbe girişiminden önce ülkeden ayrıldığı belirlenen isimler ise şunlar

- Ahmet Dönmez

- Turan Görüryılmaz

- Ufuk Emin Köroğlu

Ajanslar

Etiketler medya fetö paralel